RUSIJA KRŠI MEĐUNARODNO PRAVO! Ukrajinske zarobljenike šalju u radne logore

Autor:

Svet

24.04.2022

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska ombudsmanka za ljudska prava Ljudmila Denisova, optužila je danas Rusiju da krši međunarodno pravo smeštajući ukrajinske ratne zarobljenike u radne logore namenjene kriminalcima.

RUSIJA KRŠI MEĐUNARODNO PRAVO! Ukrajinske zarobljenike šalju u radne logore

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski upozorio ceo svet na veliku opasnost

Denisova navodi da su dva kampa u ruskoj oblasti Rostov, blizu ukrajinske granice, ispražnjena kako bi se napravio prostor za pridošlice, prenosi Bi-Bi-Si.

Tvrdi da ukrajinske zatvorenike čuvaju zatvorski čuvari i da se drže u uslovima daleko lošijim od onih koji su propisani pravilima Ženevskih konvencija o postupanju sa ljudima u ratu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Zoran

24.04.2022 19:59

Tako I treba

1234

24.04.2022 20:07

Ma tako je. Neko cija zemlja muci I ubija ratne zarobljenike,govori o medjunarodnom pravu. Da li je gospodja samo mentalno ogranicena, bezobrazna ili jednostavno glupa? Neka sredi najpre svoje dvotiste. Nema radnih logora. Ko bude za zatvor ,ide u zatvor. Ko je cist ,vratice se kuci kada se rat zavrsi. Rusija je spasila te ljude. Ukrajina daruje svakom svom vojniku koji se preda metak u celo. Ukrajina je sada Meka I medina nacizma,nacizam je u toj zemlji zastipljen vise nego u nacistickih nemackoj u drrugom scetskom ratu. Pogledajte snimke na YouTube koje ostavljaju Ukrajinci. Sami kazu sve da Rusija ne kaze ni rec. Ukrajina je poslednja zemlja na svetu koja sme da se poziva na medjunarodni pravo.