DETE UMIRALO DOK SE MAJKA DROGIRALA: Uzela njegov inhalator, on preminuo na hladnoći

Autor:

Svet

24.04.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka monstrum koja je ostavila svog sina obolelog od astme da umre sam u bašti dok se "borio za vazduh" proglašena je krivom za njegovu smrt.

DETE UMIRALO DOK SE MAJKA DROGIRALA: Uzela njegov inhalator, on preminuo na hladnoći

Foto: WEST MIDLANDS POLICE

Laura Hit, (40), zanemarila je savet lekara i nije uspela da drži pod kontrolom astmu sedmogodišnjeg Hakima Huseina. Ona je namerno "dala prioritet svojoj zavisnosti od heroina i krek kokaina" u odnosu na svog sina i koristila njegove inhalatore za konzumiranje droge. Sada je proglašena krivom za ubistvo zbog nemara i priznala je četiri tačke optužnice za okrutnost prema deci, piše britanski "San".

Mesecima pre smrti, dečak je živeo zanemaren, u bedi, njegova soba i odeća osećala se na duvan, drogu i urin. Njegovoj majci najvažnija je bila droga, ali da bi to mogla sebi da omogući ona je pružala seksualne usluge i maltretirala Hakima. Njegovo zdravstveno stanje se pogoršavalo "iz dana u dan", a samo dva dana pre smrti, školska medicinska sestra je upozorila da bi Hakim mogao "da umre tokom vikenda".

Hakim je 26. novembra 2017. izašao napolje na vazduh, što bi obično radio kada mu je astma bila teška. Inače bi probudio mamu i zamolio je da mu da inhalator, ali mu ona ovom prilikom nije "pritekla u pomoć". Hakim je tragično pronađen beživotan i "smrznut" u bašti držeći list u ruci bez traga leka u njegovoj blizini.

Njegova majka je pozvala hitnu u 7.37 ujutro 26. novembra i rekla operateru: "Mrtav je... moj sin. Izašao je napolje dok smo spavali jer ima astmu i zaspao je... mrtav je", rekla je ona i dodala da je dečak "plav i ukočen".

Nakon što je umro, u Hakimovoj kosi pronađene su visoke koncentracije heroina i kokaina koje ukazuju da odrasla osoba u kući aktivno konzumira drogu. Njegova pluća su takođe bila "hipernaduvana, sužena, ukočena i upaljena kao posledica zanemarivanja". Laura je bila Hakimova jedina negovateljica u periodu od maja 2016. do novembra 2017. uprkos tome što je njena zavisnost od droga bila van svake kontrole.

U maju 2017. godine, dečak je identifikovan kao "dete u nevolji" od strane socijalnog radnika, a u njegovim poslednjim mesecima, njegov slučaj je bio upućen Službi za decu Birmingema nakon što je Hakim imao 59 neovlašćenih izostanaka iz škole. Takođe je tri puta primljen u bolnicu – uključujući i septembar 2017. kada je doživeo "akutno pogoršanje astme opasno po život".

Pokrenuta je ozbiljna revizija slučaja Hakimove smrti, a iz Službe za decu Birmingema su priznali da je bilo "očigledno propuštenih prilika". Inspektorka Mišel Turgud, iz policije Zapadnog Midlenda, kazala je da je Hakimova smrt bila neblagovremena i tragična zbog njegove majke: "Njen život i dom bili su haotični i to je imalo štetan uticaj na jadnog malog Hakima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Tagovi

Komentari (0)

Loading