RUSIJA JE RATNO PONIŽENA, ALI JE I DALJE U POZICIJI DA POBEDI: Oglasili se zapadni zvaničnici

Autor:

Svet

22.04.2022

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske trupe su ozbiljno ponižene u Ukrajini, ali su i dalje u poziciji da pobede u ratu, upozorili su sinoć zapadni zvaničnici.

RUSIJA JE RATNO PONIŽENA, ALI JE I DALJE U POZICIJI DA POBEDI: Oglasili se zapadni zvaničnici

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

U svojoj najmračnijoj oceni kampanje od prvih dana, priznali su da snage Vladimira Putina osvajaju teritoriju i trenutno brojčano nadmašuju branioce u odnosu tri vojnika prema jednom.

Moskovske trupe nisu uspele u svojim početnim ciljevima invazije, a Ukrajina im je nanela niz ponižavajućih poraza. Do preokreta je došlo nakon što je general poznat kao 'Kasapin', koji je veteran sirijske kampanje, popravio učinak ruskog napredovanja.

Zapadni zvaničnici pripisali su preokret generalu Aleksandru Dvornikovu, koji je pre dve nedelje postao generalni komandant. Njegovo preuzimanje je usledilo nakon neuspeha Rusije da zauzme nijedan veći grad, njenog povlačenja iz Kijeva i gubitka 30.000 vojnika i stotina aviona i tenkova.

Od tada njegova upotreba dronova, raketnih sistema i elektronskog ratovanja transformisana – potencijalno pruž Putinu platformu za pobedu.

- Ovo je novo poglavlje kampanje i, uprkos prethodnim neuspesima, Putin je i dalje u poziciji da pobedi - rekao je zvaničnik i dodao: Rusija je koncentrisala dovoljno snaga da bi, ako je inteligentno koriste, mogle da unište veliki deo ukrajinskih snaga.

Zvaničnici sada veruju da će sa tako brojčanom prednošću i efikasnijim vođstvom, Ruse biti teško izbaciti sa teritorije koju su osvojili. Ali oni su rekli da mnoge ruske jedinice koje sada gađaju istok Ukrajine i region Donbasa nisu imale vremena da se pravilno rekonstruišu nakon što su zadobile udarac u neuspelom napredovanju na Kijev. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
QR

22.04.2022 17:06

NATO se pod br. 1.nikad ne bi ni usudio da napadne ovoliku zemlju, sa ovolikim naoruzanjem i 40. 000 000 stanovnika. Rusi su to uradili sa 150-200.000 vojnika. Pod 2.NATO i protiv malih i nenaoruzanih nezna sta bi osim raketiranja i bacanja kasetnih bombi po pijacama. Klovnovi i neznaju sta je pravi rat. Za njih su to kompjuterske igrice. Zato se slatko nasmejem njihovim analizama i objavama o Ruskom neuspehu. Pa poznati su nam svi njihovi ratovi, a i onaj u Somaliji gde su ih motkama isterali iz zemlje.Bolje je da cute i ne izazivaju mnogo vecu nesrecu nego sto je ova.