POBIO PORODICU, PA PRESUDIO SEBI? Bivši zvaničnik Kremlja, njegova trudna žena i ćerka (13) pronađeni mrtvi!

Autor:

Svet

19.04.2022

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno je bio izvršni direktor Gazprombanke.

POBIO PORODICU, PA PRESUDIO SEBI? Bivši zvaničnik Kremlja, njegova trudna žena i ćerka (13) pronađeni mrtvi!

Foto: tanjug/AP

Kremlj

Bivšeg zvaničnika Kremlja i potpredsednika Gazprombanke pronašla je mrtvog u luksuznom porodičnom stanu vrednom dva miliona funti u Moskvi njegova 26-godišnja ćerka.

Pored tela multimilionera Vladislava Avajeva (51), bila su i tela njegove navodno trudne supruge Jelene (47) i mlađe ćerke Marije (13). Tela, sva sa ranama od metaka, pronašla je starija ćerka Anastasija koja je ušla u stan kad nije mogla da stupi u kontakt sa porodicom, preneo je “Dejli mejl”.

Istražitelji su rekli da imaju u vidu sve moguće uzroke masakra na 14. spratu zgrade u Moskvi, koji je obavljen “sa Avajevim pištoljem”, i da ispituju sve veze sa njegovim poslom i privatnim životom.

Anastasija je, kako se navodi u izveštajima, rekla policiji da je pištolj bio u očevoj ruci kad je pronašla njegovo telo.

Banka bila deo šeme "gas za rublje"

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Avajev je prethodno radio kao izvršni direktor Gazprombanke, ključnom delu šeme “gasa za rublje” ruskog predsednika Vladimira Putina da uzvrati na zapadne sankcije. Napustio je banku kao potpredsednik ali nije poznato da li je zadržao veze sa njom.

Prethodno je bio zamenik šefa “velikog odeljenja” u Putinovoj administraciji Kremlja. Bogatstvo je stekao preko svoje građevinske kompanije.

Afera, trudnoća i ljubomora?

Jedna je teorija da je bilo ljubomore nakon što je otkriveno da je Jelena u petom mesecu trudnoće sa šoferom svog muža, prenosi “Dejli mejli” ukazujui da su izveštaji o njenoj trudnoći protivrečni. Drugi ukazuju da je bogati bivši bankar otkrio da mu žena ima aferu i da je vozač podneo otkaz.

Tu su i tvrdnje da je par bio umešan u sudski spor finansijske prirode. Ali, istražiteljsi izvori kažu da ispituju niz tragova.

U luksuznom stanu Avajeva, zaključanom iznutra kako je rekla Anastasija, pronađeno je ukupno 13 komada oružja.

Pucnjevi i vriskovi

- Čula sam tri pucnja i vrisak. Žena je vrištala. Onda su ispaljena još dva pucnja. Više niko nije vrištao – rekla je komšinica Kristina.

- Pogledala sam kroz prozor, mislila sam da je vatromet. Ispostavilo se da nije, majka mi je rekla da to moraju da budu pucnjevi.

- Možda je to bilo zbog sankcija – svi su depresivni, neki se okrenu ekstremnim merama – rekla je komšinica, dodajući da su sankcije pogodile mnoge firme i da je to možda bacilo Avajeva u dugove pa je odlučio da izvrši samoubistvo.

Druga komšinica je rekla da je Avajev bio “pametan čovek, skoro šef Gazprombanke”.

-Videla sam ga, nije izgledao kao manijak. Bio je učen. Nije imao razloga za to. Bio je bogat i pametan. Nema šanse da takav čovek ubije. Možda su Avajev i njegova porodica ubijeni - rekla je, prenosi Espreso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tomislav Dretar

19.04.2022 22:32

Mis en scène je je jednostavan. Svi Putinovi protivnici izvršavaju samoubojstvo.