Nema potvrde da je Rusija srušila ukrajinski avion s oružjem sa Zapada

Autor:

Svet

16.04.2022

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznad naselja Lozovaja i Vesjolaja navodno su oborena dva ukrajinska drona.

Nema potvrde da je Rusija srušila ukrajinski avion s oružjem sa Zapada

Foto: Tanjug/AP

Brojni mediji u regionu, među kojima je i portal Republika.rs prenesi su informaciju da je ruska vojska oborila ukrajinski avion koji je prevozio veliku količinu naoružanja sa zapada, ali ispostavilo se da to nije istina.

Da je ukrajinski vojno-transportni avion koji prevozio veliku količinu oružja oboren rekao je portparol ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov, ali za tu tvrdnju nije izneo niti jedan dokaz.

Navodima o tome bavio se ukrajinski portal StopFake. U analizi objavljenoj 19.4.2022. godine, StopFake je naveo da je u pitanju tvrdnja ruskog ministarstva odbrane koja je, zapravo, lažna vest.

StopFake u istoj analizi navodi kako ukrajinska strana nije izvestila o rušenju aviona, iako je tog dana zabeleženo nekoliko ruskih raketnih napada.

Pentagon je takođe demantovao navode da je u Ukrajini oboren avion s oružjem sa Zapada, piše StopFake, pozivajući se na izjave portparola Pentagona.

Na ovu činjenicu ukazao nam je portal Raskrinkavanje.ba, koji je naš prvobitni tekst ocenio kao Pristrasno izveštavanje i Manipulisanje činjenicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

17.04.2022 14:59

Samo oštro i precizno sa tim fasistima bez imalo žalosti skupila se plaćena bagra iz celog sveta