DAVALI SU NAM PET, PREŽIVELI SMO 50! Zelenski se obratio Ukrajincima: Pokazali smo da je ruska avijacija bespomoćna, da ruski brodovi tonu na dno!

Autor:

Svet

15.04.2022

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da ukrajinski narod treba da bude ponosan što je, kako je naveo, "preživeo 50 dana pod ruskim napadom" i doneo "najvažniju odluku - da se bori".

DAVALI SU NAM PET, PREŽIVELI SMO 50! Zelenski se obratio Ukrajincima: Pokazali smo da je ruska avijacija bespomoćna, da ruski brodovi tonu na dno!

Foto: Tanjug/AP

Zelenski je u video obraćanju rekao da Ukrajinci treba da budu ponosni što su "preživeli 50 dana pod ruskim napadom" kada im je Rusija, kako je naveo, "davala najviše pet", prenosi AP.

Dodao je da su mu tada čak i prijateljski nastrojeni svetski lideri predlagali da napusti Ukrajinu, ali da, kako je naveo, "nisu znali koliko su Ukrajinci hrabri, koliko cene slobodu i mogućnost da žive onako kako žele".

- Ukrajinu brani naš narod, sav naš narod, koji je zaustavio napredovanje beskrajnih kolona ruske tehnike, oni koji obuzdavaju stalne napade u Donbasu, oni koji herojski brane Mariupolj - istakao je Zelenski.

Dodao je da Ukrajinu brane oni koji su, kako je naveo, „pokazali da je ruska avijacija bespomoćna", a da "ruski brodovi mogu poći samo do dna", aludirajući na oštećeni komandni brod ruske crnomorske flote "Moskva", koji je juče potonuo.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je brod iz sovjetske ere teško oštećen u požaru, a Ukrajina tvrdi da su njene oružane snage pogodile "Moskvu" raketama.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ja

27.04.2022 08:08

Americka marioneto, Rusija ratuje preko vas sa NATO - om. Vi ste samo glineni golubovi a ti kao predsednik ubijas svoj narod. Treba te lincovati u centru Kijeva. Bez NATO oruzja i placenika ste niko i nista. Polako samo gledaj kako ce Rusija da vas sazvace i NATO zajedno sa vama. A glupa evropa, umesto da gleda svoj interes, slusa SAD (koje ostvaruju svoj interes). Boris Dzonson je takodje Americka marioneta a to ce narod GB uvideti kasno. Nadam se da ne onda, kada padne nuklearna bomba na London. Narod bira predsednika a on pogresno vodi svoju zemlju, po direktivi najbogatijih jevrejskih porodica. Cekajte samo jos Kina da se suprostavi SAD pa ce te videti silu.

Слобода медија

29.04.2022 09:42

Боже спаси нас од оваквих лудака!Обучен као да иде на бал,иза њега страхота,зар се тако брани народ и држава!?Народе, гледајте шта сте бирали и шта ће те бирати!!!