BLIZU OSLA PAO VELIKI METEORIT! Lokalno stanovništvo u šoku, ne pamte ovakav prizor (VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2022

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju su kamere zabeležile snimak ogromnog meteora koji osvetljava nebo iznad glavnog grada Norveške.

BLIZU OSLA PAO VELIKI METEORIT! Lokalno stanovništvo u šoku, ne pamte ovakav prizor (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Meteori nisu retka pojava u  Norveškoj, međutim, veličina i odblesak ovog meteora koji se u nedelju pojavio iznad Norveške, zaprepastila je lokalno stanovnioštvo.

Astronomi procenjuju da je deo ovog meteora sleteo na veliko šumsko područje pod nazivom Finmark, na oko 60 kilimetara od glavnog grada Norveške, Osla.

Meteor se pojavio u nedelju, oko jedan čas pre podne, po lokalnom vremenu, i svega pet sekundi je osvetljavao noćno nebo.

Seizmološki zavod Norveške (NORSAR) potvrdio je da je meteroit pao na Zemlju i istakao da stručnjaci još uvek nisu sigurni koja je veličina meteora koji je proleteo iznad Zemlje.

– Mogao bi biti težak nekoliko stotina kilograma, a mi očekujemo da je do Zemlje stigao njegov mali deo – istakli su stručnjaci i dodali da je njihova pretpostavka da je meteor ušao u Zemljinu atmosferu brzinom od oko 15 km/s  a potom se rasparčao otprilike između 35 kilometara i 25 kilometara iznad zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mile

14.04.2022 11:41

Ovo je Avangard... naravno bez punjenja....