AMERIKA dodatno naoružava UKRAJINU! Kirbi kaže da je pokušavao da se čuje sa Rusima, ali da nisu zainteresovani za RAZGOVOR!

Autor:

Svet

13.04.2022

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kirbi kaže da ruska strana nije zainteresovana za razgovor.

AMERIKA dodatno naoružava UKRAJINU! Kirbi kaže da je pokušavao da se čuje sa Rusima, ali da nisu zainteresovani za RAZGOVOR!

Foto: Tanjug/AP

Džon Kirbi

Za deo nove vojne opreme i artiljeriskog naoružanja za koju su SAD danas saopštile da će je poslati Ukrajini, biće potrebna obuka ukrajinskih snaga, rekao je novinarima portparol Pentagona Džon Kirbi.

- Za rukovanje haubicama i artiljerijskim sistemima potrebna je dodatna obuka ukrajinskih snaga. Iako rukovanje i korišćenje ovih oruđa nije naročito teško, ukrajinske snage nisu do sada imale priliku da ga koriste jer ga nemaju u svom artiljerijskom arsenalu - rekao je Kirbi, prenosi Rojters.

On je dodao da je Pentagon pokušao da dođe do ruskog ministra odbrane pre manje od nedelju dana, ali da, kako je naveo, „ruska strana nije bila zainteresovana za razgovor“.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading