SUZANA PRONAĐENA MRTVA I BEZ ODEĆE IZA KONTEJNERA: Slučaj rasvetljen nakon tri decenije, evo ko je UBICA

Autor:

Svet

12.04.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rosado bi tri decenije kasnije mogao da se suoči sa dodatnim optužbama kako se istraga nastavi, rekli su tužioci.

SUZANA PRONAĐENA MRTVA I BEZ ODEĆE IZA KONTEJNERA: Slučaj rasvetljen nakon tri decenije, evo ko je UBICA

Foto: twitter.com/DailyMirror

Policija SAD

Muška osoba uhapšena je zbog seksualnog napada na ženu čije je telo pronađeno delimično obučeno u blizini kontejnera iza restorana u Vajldvudu u ubistvu koje se dogodilo pre 32 godine.

Džeri Rosado (62) iz Melvila uhapšen je u petak zbog seksualnog napada na tada 20-godišnju Suzanu Negersmit, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u gradu Džersi Šor u maju 1990. godine, saopštilo je tužilaštvo okruga Kejp Mej.

Rosado bi tri decenije kasnije mogao da se suoči sa dodatnim optužbama kako se istraga nastavi, rekli su tužioci.

Negersmit iz okoline Njujorka, bila je na odmoru u obalskom gradu sa svojim prijateljima za vikend za Dan sećanja. Obdukcija je pokazala da je bila žrtva s*ksualnog napada.

Republika

Foto: Pixabay

Silovanje

Hladni slučaj je konačno rasvetljen nakon što je nova tehnologija omogućila organima za sprovođenje zakona da uporede uzorak DNK pronađen na Suzaninom telu sa Rosadom nakon decenija poređenja uzorka sa osobama od interesa sa negativnim rezultatima, saopštilo je tužilaštvo.

– Mnogi profesionalci za sprovođenje zakona i tužioci radili su na rešavanju ovog slučaja u poslednje 32 godine i njihov zajednički predani napor, u kombinaciji sa poboljšanjima u DNK tehnologiji i genetskoj genealoškoj analizi, doveo je do ovog dugo čekanog hapšenja – naveo je okružni tužilac Kejpa Mej Džefri H. Saterlend.

Rosado se tereti za drugostepeno krivično delo seksualni napad. Ako bude proglašen krivim, preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading