MUZIKA JE SVE ŠTO MU JE OSTALO: Ukrajinac drži solo koncerte po razrušenom Harkovu - pomozite nam da obnovimo grad! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

11.04.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku koji je postao popularan širom sveta Prepoznatljiva Bahova melodija bez pratnje ispunjava ratnu zonu.

MUZIKA JE SVE ŠTO MU JE OSTALO: Ukrajinac drži solo koncerte po razrušenom Harkovu - pomozite nam da obnovimo grad! (FOTO, VIDEO)

Foto: printscreen/instagram

Violončelista Denis Karačevcev sedi na stolici na putu u ukrajinskom gradu Harkovu. Grad je doživeo nemilosrdno rusko granatiranje otkako je invazija počela  pre mesec dana.

Dok Karačevcev svira, jedini drugi zvuk koji se može čuti je mrtvilo koje putuje uništenim zgradama.

- Bilo je mnogo koncertnih turneja u mom životu, ali s vremena na vreme sam se vraćao u svoj rodni grad Harkov. Jednom prilikom kada sam bio u Harkovu nekoliko dana, pozvan sam na projekat  koji me je duboko impresionirao. Ovo je bio projekat punog obima evropskog nivoa, koncert sa solistima koji su stigli iz Austrije i Nemačke, pod rukovodstvom grčkog dirigenta. Svirali smo simfoniju pod nazivom „Škotska“ na ukrajinskoj zemlji. To je bio jedini put kada sam ušao u zgradu Državne upravne akademije predsednika Ukrajine. Sada to izgleda ovako. Ali kada bude mir, želim da Harkov postane pravi evropski kulturni centar, jer harkovski muzičari i umetnici svakodnevno dokazuju da to možemo, uprkos svim preprekama i neprijateljskim napadima - napisao je na svom instagram nalogu.

Republika

Foto: printscreen/instagram

Harkov

- Nijedna reč ne bi mogla da izrazi moju najdublju zahvalnost!.. Jedan jedini zvuk violončela dobio je podršku celog sveta. Verujem da ćemo zajedno pobediti!

- Svi smo u ratu već mesec dana. Rat je strašan, ali ne smemo da se plašimo jer je istina na našoj strani i svako od nas može pomoći u ovoj borbi, na svom mestu. A posebno je važno ko je pored vas. Grlim i zahvaljujem onim bliskim ljudima koji su omogućili naš projekat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ukraine.ua (@ukraine.ua)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading