PUTIN ĆE BITI JOŠ BRUTALNIJI! Penzionisani američki general upozorava: Ishod rata se odlučuje u naredne tri sedmice! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.04.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzionisani američki general i bivši zamenik američkog ministra odbrane zadužen za Evropu i NATO kaže da će rat u Ukrajini biti odlučen u naredne tri sedmice.

PUTIN ĆE BITI JOŠ BRUTALNIJI! Penzionisani američki general upozorava: Ishod rata se odlučuje u naredne tri sedmice! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Majkl Rajan je, u razgovoru za Skaj njuz, rekao da će, iako su Rusi promenili svoje ciljeve i sad se fokusiraju na istočnu Ukrajinu, glavno pitanje biti hoće li ruske snage uspeti u pregrupisavanju i organizaciji dovoljno borbene moći kako bi bili uspešni s "vrlo iskusnim" ukrajinskim snagama u Donbasu.

- Sledeća tri sedmice biće ključne. Odlučiće ishod rata - rekao je Rajan.

- Ako mi na Zapadu uspemo da pojačamo slanje oružja i opreme Ukrajini, podignemo to na nivo vazdušnog mosta u Berlinu iz vremena Hladnog rata, Ukrajinci iz rata zaista mogu da izađu kao pobednici - tvrdi on.

Govoreći o imenovanju ruskog generala Aleksandra Dvornikova za zapovednika svih ruskih snaga u Ukrajini, Rajan je rekao da veruje da će se novi zapovednik vratiti "klasičnoj ruskoj taktici", koja uključuje "silovite napade iz vazduha i artiljerijom".

- To će biti teško za njih jer, po našim procenama, oni naprosto nemaju dovoljno energije za sprovođenje takve vrste napada. Rezultat će biti velika brutalnost, kao što je predvideo ukrajinski predsednik Zelenski. Izgledaće kao Drugi svetski rat, baš kao što je predvideo ukrajinski šef diplomatije - rekao je Rahan.

- Ali na kraju će Rusi pretrpeti još veće gubitke s takvim pristupom - rekao je penzionisani američki general pa dodao:

- Konačni Putinov cilj da ostane na vlasti jer nema previše opcija u slučaju da ostane bez vlasti u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading