ISTINA ILI LAŽ: Šta se desilo sa ruskim "psom iz cevi"?!

Autor: Tanjug

Svet

03.01.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar odbrane Dmitrij Rogozin usvojio je jazavičara Nikolasa iz naučnog instituta, ali na Tviteru tvrde da to nije "pas iz cevi" kog je video ceo svet.

RepublikaFoto: twitter.com/AnonymousNewsHQ
Ruski eksperiment

Snimak jazavičara koga su ruski naučnici pred predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ugurali u cev ispunjenu tečnošću izazvao je mnogo reakcija krajem decembra - jedni su se divili naučnom dostignuću i "vodi koja može da se diše", dok su drugi bili zgroženi zbog eksperimenta nad životinjama.

 

 

- Reč je o divnoj životinji, bilo mi ga je žao, pomislio sam da će stvarno da ga udave u toj čudnoj posudi, ali to je njihov Institut. Pas ne samo da je preživeo, nego je bio dobre volje. Tako da - nikakvih problema tu nije bilo. Ljudi ne moraju da brinu, to divno psetance je u odličnom stanju i bio je veoma veseo. Prikazali su kako je moguće da životinja koristi vodu kao vazduh, posle nekoliko trenutaka panike, bez ikakvih problema pas u tome opstaje - rekao je Vučić.

O eksperimentu se pisalo u svetskim medijima, a nekoliko dana kasnije je objavljeno da će Rogozin usvojiti psa po imenu Nikolas.

Dan pred novu godinu Rogozin je na Tviteru objavio fotografiju sa suprugom i dva psa od kojih je jedan Nikolas, ali su korisnici društvene mreže uočili razliku između tog psa i onog "iz cevi".

 

 

Iako postoje optužbe da se "Nikolas udavio", zasad nije jasno da li je Rogozin prosto dobio nekog od drugih pasa iz Instituta ili se Nikolasu zaista nešto dogodilo.

Kako su objavili iz Instituta za napredna istraživanja, "tečnost za disanje" je decenijski san čovečanstva i deo predstave o "čoveku amfibiji", a slični eksperimenti su se sedamdesetih godina prošlog veka vršili u SAD i SSSR, ali bez većeg uspeha.

Istraživanja su nastavljena, a posebna pažnja je u Rusiji posvećena tečnosti u kojoj se nalazi velika koncentracija kiseonika nakon tragedije sa podmornicom Kursk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading