STRADAO I PUŠKIN U UKRAJINI: Uklonjen spomenik slavnom ruskom pesniku - "posle zverstava Rusije, ovde više nema mesta za njihove ličnosti"

Autor:

Svet

09.04.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu Ternopolju, na zapadu Ukrajine, uklonjen je spomenik ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu.

STRADAO I PUŠKIN U UKRAJINI: Uklonjen spomenik slavnom ruskom pesniku - "posle zverstava Rusije, ovde više nema mesta za njihove ličnosti"

Foto: Tanjug/AP/printskrin

Gradonačelnik Ternopolja Sergej Nadal napisao je na Telegramu da Puškin nije imao nikakve veze sa Ternopoljom, kao "većina ruskih pisaca, kompozitora i drugih".

Dodao je da, posle, kako je naveo, "zverstava Rusije u Ukrajini", u Ternopolju više nema mesta za ruske i sovjetske spomenike, piše Ukrajinska pravda.

Nadal je objavio i fotografiju postamenta na kojem je bio ukonjeni spomenik Puškinu.

Prethodno je bista Puškina uklonjena u gradu Mukačevu, na zapadu Ukrajine.

Rusija je 24. februara počela vojnu intervenciju u Ukrajini, koju Moskva naziva specijalnom vojnom operacijom, a među ciljevima je navedena zaštita samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading