TRAMP I KIM O RATU KAO O ŠALI: "Moje je veće, moćnije i RADI!"

Autor: blic.rs, Republika

Svet

03.01.2018

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je lider Severne Koreje rekao da je njegovo dugme za lansiranje nuklearne bombe "na njegovom stolu u svako doba", Donald Tramp je intervenisao provokativnim tvitom da i on ima dugme za nuklearno naoružanje "mnogo veće i moćnije od njegovog", kao i da "njegovo dugme radi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp se uzvrpoljio!

Američki predsednik je juče na Tviteru napisao: "Lider Severne Koreje Kim Džong Un je saopštio da je "dugme za nuklearno naoružanje na njegovom stolu u svako doba". Da li bi ga neko iz siromašnog i izgladnjenog režima informisao da i ja imam dugme za nuklearno naoružanje, mnogo veće i moćnije od njegovog, a i moje dugme radi".

U svom novogodišnjem obraćanju u ponedeljak, koji je prenosila državna televizija u Severnoj Koreji, Kim je upozorio SAD da su nuklearne snage Severne Koreje sada kompletirane, dodajući da je dugme nuklearnog lansiranja uvek lako dostupno.

On je rekao: "SAD treba da znaju da je dugme za nuklearno oružje na mom stolu. Ovo nije ucena već stvarnost. Cela SAD je u dometu našeg nuklearnog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Reakcija iz Pjongjanga za sada nema, a analitičar i ekspert za Severnu Koreju Gorden Čang, koji se neposredno nakon Trampovog istupa pojavio na CNN-u, uveren je da će Kimov režim sve ovo dočekati s oduševljenjem, s obzirom da im činjenica da predsednik SAD severnokorejskog lidera ovakvim porukama zapravo tretira kao ravnog sebi, predstavlja svojevrsnu pobedu.

Nekadašnji zamenik savetnice za nacionalnu sigurnost bivšeg američkog predsednika Baraka Obame Ben Rouds na Tviteru je kratko prokomentarisao: - Dobrodošli u 2018. godinu. Ne postoji način na koji se ovo krajnje detinjasto i opasno ponašanje može opravdati. Ovo nije kampanja za predizbore u Republikanskoj stranci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ranije u utorak, Tramp je još tvitovao kako su kampanja sankcija i drugi pritisci pod vođstvom SAD počeli da imaju "veliki uticaj na Severnu Koreju", pozivajući se na nedavno bekstvo najmanje dva severnokorejska vojnika preko teško militizirane granice u Južnu Koreju.

- Vojnici opasno mnogo beže u Južnu Koreju. "Raketaš" sada želi da razgovara sa Južnom Korejom po prvi put. Možda je to dobra vest, možda nije, videćemo - napisao je američki predsednik na svom Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading