PUTIN OSVAJA CELU EVROAZIJU? Britanci tvrde da ruski lider želi da stvori prorusku imperiju od Vladivostoka do Lisabona!

Autor:

Svet

08.04.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin nastoji da izgradi prorusko carstvo koje se proteže od "Vladivostoka do Lisabona", tumače britanski mediji reči bivšeg predsednika Rusije.

PUTIN OSVAJA CELU EVROAZIJU? Britanci tvrde da ruski lider želi da stvori prorusku imperiju od Vladivostoka do Lisabona!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev Vladimir Putin

Bivši predsednik i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev naveo je, u objavi na Telegramu, da je Vladimir Putin započeo "invaziju na Ukrajinu" kako bi joj doneo mir.

Ove tvrdnje je izneo neposredno nakon izjava Zapada da "Moskva planira novu vojnu ofanzivu u južnim i istočnim delovima Ukrajine".

- Najbitniji cilj je promena svesti dela Ukrajinaca koji veruju u krvave priče pune laži - rekao je Medvedev i dodao:

- Cilj je postavljen zarad mira za buduće generacije ukrajinskog naroda i zarad prilike da se napokon izgradi otvorena Evroazija - od Lisabona do Vladivostoka.

On je takođe optužio "naciste, ubice i kolaboracioniste" za potpaljivanje rusofobije u Ukrajini još od pada Sovjetskog Saveza 1991. godine, prenosi Miror.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska (Foto: Arhiva)

Medvedev je napomenuo da je Putinova specijalna vojna operacija pokrenuta kako bi "se bivša sovjetska republika demilitarizovala i denacifikovala".

Bivši predsednik Rusije je takođe u pitanje doveo i ukrajinsku nezavisnost poručujući:

Strastveni deo Ukrajinaca se poslednjih 30 godina molio za Treći rajh.

Komentari Medvedeva dolaze usred pojačane zabrinutosti zapadnih zvaničnika, uključujući šefa NATO-a Jensa Stoltenberga, da će Rusija nastojati da zauzme istočni ukrajinski region Donbas u "narednim nedeljama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dragan

08.04.2022 08:37

Bombardovanja Srbije je usledilo jer je Bler tvrdio da Milošević PLANIRA da napravi genocid na Kosovu. Hrvatska je napravila genocid u Krajini, ceo svet je gledao kolone izbeglica, čak su ih bombardovali iz aviona, pa Hrvatska nije osuđena niti bombardovanja. Laži fašista maskiranih u demokrate nema granica

Odgovori 35 1
Vladimir

08.04.2022 08:45

No kako pisite kako treba mi smo mali rusi breee

Dragoljub

04.05.2022 07:58

Ne razumem ove zapadnjake,ovamo na sva usta kako ih Ukrainci lome a sa druge strane osvajaju celi svet,zapadnjacima poreklo od lisice a ostatku sveta poreklo od majmuna.