RUSKA AMBASADA U VAŠINGTONU: Prestanite! Usledile žestoke optužbe: SAD izazivaju povećanje žrtava u Ukrajini!

Autor:

Svet

05.04.2022

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američke vlasti bi trebalo da prekinu da snabdevaju naoružanjem režim u Kijevu jer to dopinosi povećanju broja žrtava, navodi se u saopštenje ruske ambasade u SAD.

RUSKA AMBASADA U VAŠINGTONU: Prestanite! Usledile žestoke optužbe: SAD izazivaju povećanje žrtava u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Saopštenje ambasasde Rusije je zapravo reakcija na izjave američkog podsekretara za kontrolu naoružanja i međunarodne bezbednosne poslove Boni Dženkins u vezi sa pretnjama koju predstavljaju neeksplodirana ubojna sredstva koja su navodno ostavile oružane snage Rusije na teritoriji Ukrajine, prenosi TAS S.

- Takve optužbe izgledaju apsurdno u pozadini tekućeg američkog snabdevanja režima u Kijevu smrtonosnim oružjem - kaže se u saopštenju ambasade.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- U oružje koje su SAD isporučile kijevskom režimu spadaju i MANPADS ručni protivavionski raketni sistemi i ATGM ručni protivtenkovski raketni bacači koje ukrajinske oružane snage i nacionalni bataljoni ostavljaju za sobom na terenu u velikim količinama - ističe se u saopštenju i dodaje da posebno zabrinjava odluka ukrajinskih vlasti da američko oružje podeli radikalima i bivšim zločincima koji su se pridružili snagama Teritorijalne odbrane.


- Pozivamo Vašington da prestane da upumpava u Ukrajinu smrtonosno oružje. SAD su te koje izazivaju povećanje broja žrtava - zaključuje se u saopštenju ambasade Rusije u Vašingtonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tole

28.04.2022 11:46

Antifašisticko ponašnje Rusije. Ameri šalju oruzje da bi ostvarila profit na buducoj proizvodnji novog oruzja kao što je samo napadom na Srbiju ostvarila dobt od 4 mlird