STIŽE NOVA OPCIJA! Svi telefoni će imati ovu PROMENU koja je vezana za KARTICU

Autor:

Svet

04.04.2022

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gugl je patentirao novi sistem koji omogućava korišćenje dva broja različitih operatera na jednoj SIM kartici, i koji će najverovatnije dobiti svoju premijeru sa Android 13 operativnim sistemom.

STIŽE NOVA OPCIJA! Svi telefoni će imati ovu PROMENU koja je vezana za KARTICU

Foto: pexels.com

Svi znamo šta su SIM kartice i koristimo ih već više od 20 godina, bez namere da se tu nešto mnogo promeni u godinama pred nama. eSIM je nova generacija elektronskih SIM kartica koje dolaze sa novim telefonima i koje omogućavaju korišćenje broja telefona bez fizičke SIM kartice. Google je otišao korak dalje.

MEP tehnologija

Novi patent koji je Google nedavno registrovao zove se MEP i obuhvata nekoliko aktivnih SIM profila na jednoj eSIM kartici. Problem sa eSIM karticom je isti kao i sa klasičnom SIM karticom, vi možete imati više profila, ali možete koristiti samo jedan u svakom trenutku.

Sa MEP tehnologijom jedna eSIM kartica može istovremeno da komunicira sa dva različita operatera u isto vreme, eliminišući tako potrebu za dve eSIM kartice, kombinaciju dve nano SIM i eSIM i nano SIM karticom kako biste koristili dva broja na svom telefonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Telefon

Eliminacija drugog SIM slota, pa čak i primarnog oslobađa prostor unutar kućišta za druge komponente poput microSD kartice ili baterije, što je posebno bitno kod nosivih uređaja kao što su pametni satovi, prenosi Mondo.

Iako je Google patentirao novu tehnologiju, to ne znači da će ona ostati rezervisana samo za Android telefone, već ćemo je u budućnosti možda videti i na iOS uređajima. Da li će stići na Android 13, to ne možemo da vam kažemo sa sigurnošću, ali kada saberemo sve prednosti koje donosi, definitivno je nećemo čekati predugo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading