KRV SE SLIVALA SA ZIDOVA CRKVE: Napadač izmasakrirao 17 vernika!

Autor: Agencije, Republika

Svet

02.01.2018

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 17 osoba je poginulo kada je naoružani napadač izvršio napad na vernike koji su prisustvovali službi u crkvi u nigerijskoj saveznoj državi Rivers, prenijeli su lokalni mediji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tuga!

Predsednik mesne zajednice Osi Olisa je izjavio da je napadač, pre nego što je pobegao sa mesta napada, otvorio vatru na nekoliko ljudi na ulici.

Za sada nijedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za napad, iako se sumnja na jednu oružanu grupu, koja se smatra odgovornom za otmice i ubijanja u ovom području.

Lokalne odbrambene snage i pripadnici bezbednosnih snaga sproveli su operaciju u kojoj je ubijen lider pomenute grupe, prenosi AP.

Nasilje uz upotrebu vatrenog oružja je često u pojasu Delte Nigera, području koje je bogato naftom, gde razne militantne grupe često napadaju multinacionalne kompanije, zahtevajući deo prihoda od nafte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading