PRONAĐENO TELO NESTALOG UKRAJINSKOG FOTOGRAFA: Maksa je ubila RUSKA vojska dok je bio na terenu! (FOTO)

Autor:

Svet

02.04.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Levin je nestao 13. marta dok je bio na zadatku

PRONAĐENO TELO NESTALOG UKRAJINSKOG FOTOGRAFA: Maksa je ubila RUSKA vojska dok je bio na terenu! (FOTO)

Foto: printscreen/twitter/IAPonomarenko

Ukrajinski fotoreporter i snimatelj dokumentarnih filmova Maks Levin (40) pronađen je mrtav u blizini glavnog grada Kijeva, rekao je u subotu pomoćnik predsednika Andrij Jermak.

Levin je nestao 13. marta dok je bio na zadatku.

– Nestao je u zoni konflikta u regionu Kijeva 13. marta. Njegovo telo pronađeno je 1. aprila u blizini sela Huta-Mežihirska, nedaleko od Kijeva – napisao je Jermak na Telegramu.

Institut masovnih informacija, nevladina organizacija, citirao je preliminarne nalaze tužilaštva da je novinar ubijenan sa “dva hica” ruske vojske.

Prema rečima njegovog kolege, on je bio sa još jednim novinarom, Aleksejem Černjišovim.

I dalje nije poznato gde je Černjišov.

Levin, otac četvoro dece, radio je sa ukrajinskim i međunarodnim medijima.

Tokom borbi između ukrajinskih snaga i separatista koje podržava Rusija u istočnoj Ukrajini 2014. godine, uspeo je da pobegne iz okruženja u gradu u kojem je ubijeno na stotine ukrajinskih vojnika.

Maks Levij je rođen 1981. godine u Kijevu. Radio je kao fotoreporter za mnoge ukrajinske i internacionalne publikacije. Njegove fotografije koristili su Reuters, BBC, Associated Press, The Wall Street Journal i mnogi drugi svetski mediji.

Maks Levin nije prvi novinar ubijen dok je izveštavao o sukobu u Ukrajini. Zasad je poznato da su poginuli Jevhenij Sakun u vazdušnom napadu na kijevski TV toranj i trojica novinara koje su ubili ruski vojnici dok su prolazili automobilom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading