PRETNJA FUNKCIONERA SAVETA ZA BEZBEDNOST RUSKE FEDERACIJE! Medvedev: Hrana je rusko ZASTRAŠUJUĆE oružje, Evropi i Americi nećemo dati ni zrno!

Autor:

Svet

01.04.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ruski premijer i nekadašnji šef države kaže da Moskva neće trgovati hranom s "neprijateljskim zemljama" i da izvoz poljoprivrednih proizvoda prevazilazi izvoz oružja.

PRETNJA FUNKCIONERA SAVETA ZA BEZBEDNOST RUSKE FEDERACIJE! Medvedev: Hrana je rusko ZASTRAŠUJUĆE oružje, Evropi i Americi nećemo dati ni zrno!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev Vladimir Putin

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta za bezbednost Ruske Federacije, izjavio je da je ruska hrana tiho, ali zastrašujuće oružje te zemlje, kao i da izvoz poljoprivrednih proizvoda prevazilazi izvoz pravog ruskog oružja.

On je na Telegramu napisao da je Rusija danas najveći proizvođač žitarica, uz Indiju i Kinu, a da je poslednjih godina postala najveći izvoznik pšenice.

- Prehrambena sigurnost mnogih zemalja zavisi od našeg snabdevanja. Ispostavilo se da je naša hrana naše tiho oružje. Tiho, ali strašno. A ako neko ne zna ili je zaboravio, izvoz naših poljoprivrednih proizvoda premašuje izvoz pravog naoružanja i prošle godine je iznosio više od 37 milijardi dolara - naveo je Medvedev.

On je poručio da će Rusija isporučivati hranu samo prijateljskim zemljama, a da domaće tržište ostaje prioritet. Medvedev je naveo da Rusija neće trgovati hranom s "neprijateljskim zemljama", a da lista proizvoda zabranjenih za uvoz, koja je odobrena 2014, može biti proširena. Moskva, kao "neprijateljske zemlje", označava one koje su Rusiji uvele sankcije zbog njene agresije na Ukrajinu, a pre svega države EU i Ameriku.

Forbs je nedavno objavio da Rusija drži 18 odsto udela u globalnom izvozu pšenice, dok je Ukrajini pre početka ruskog napada pripadalo deset odsto. I kod ječma je situacija slična, pa Rusija drži 14 odsto svetskog tržišta, a Ukrajina je imala 12 odsto. Kod izvoza suncokretovog ulja globalni udeo Rusije je 26 odsto, dok je Ukrajina tu prednjačila i snabdevala čak 37 odsto tržišta.

Putina u Sočiju 35 puta posetio specijalista za rak štitaste žlezde?

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Vladimir Putin

Ruska istraživačka medijska mreža "Projekt", koja je zabranjena u Rusiji i deluje iz inostranstva, objavila je juče dokumente za koje tvrdi da pokazuju da je poznati moskovski neurohirurg Jevgenij Selivanov, koji je i specijalista za rak štitaste žlezde, posetio ruskog predsednika Vladimira Putina čak 35 puta u njegovoj rezidenciji u Sočiju. Britanski Dejli mejl je preneo navode te mreže da je Selivanov proveo 282 dana s Putinom, za kojeg se tvrdi da je "ozbiljno bolestan" i da zbog tretmana te bolesti steroidima dobija takozvani steroidni bes.

Zaharova u ratu sa Šanelom

Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije, ocenila je da se francuski modni brend šanel, odbijanjem da proda torbu Ruskinji u tržnom centru u Dubaiju, pridružio "rusofobičnoj kampanji brisanja Rusije". Ona je tako reagovala na tvrdnju ruske državljanke da su u tržnom centru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima odbili da joj prodaju šanelovu torbu dok ne potpiše da je neće odneti u Rusiju i nositi u svojoj zemlji da ne bi prekršila zapadne sankcije. Zaharova je podsetila na tvrdnje o povezanost Koko Šanel s nacistima tokom Drugog svetskog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading