UKRAJINA JE ODUSTALA!? Lavrov tvrdi da je problem trajno rešen - stigao MUNJEVIT odgovor Ukrajine!

Autor:

Svet

30.03.2022

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, istakao je tokom posete Kini da su mirovni pregovori Kijeva i Moskve u Istanbulu imali značajnog uspeha. Nakon njegovih izjava hitno se oglasio i Kijev.

UKRAJINA JE ODUSTALA!? Lavrov tvrdi da je problem trajno rešen - stigao MUNJEVIT odgovor Ukrajine!

Foto: printscreen

Sergej Lavrov je ocenio da su razgovori između ruskih i ukrajinskih pregovarača u Dolmabahče palati u Turskoj doprineli da se napravi veliki korak napred ka rešavanju rata u Ukrajini.

- Smatram značajnim napretkom to što su ukrajinski pregovarači potvrdili potrebu da se osigura nenuklearni, vanblokovski status Ukrajine i njena bezbednost van okvira NATO-a, kao i razumevanje ukrajinskih kolega da su pitanja Krima i Donbas trajno rešena. Kijev je odustao od Krima i Donbasa - rekao je Lavrov novinarima u kineskom gradu Tunksiju.

Na ovu izjavu ruskog ministra reagovao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova, Oleg Nikolenko, koji je ovu izjavu demantovao.

- Pitanja Krima i Donbasa biće zauvek rešena nakon što Ukrajina povrati svoj suverenitet nad njima - napisao je Nikolenko na Tviteru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading