OŠTRA REAKCIJA AMERIKE NAKON PREGOVORA U ISTANBULU! Prate svaki korak - poslali Rusiji JASNU poruku!

Autor:

Svet

29.03.2022

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pregovora između Rusije i Ukrajine, stigla je i prva reakcija iz SAD.

OŠTRA REAKCIJA AMERIKE NAKON PREGOVORA U ISTANBULU! Prate svaki korak - poslali Rusiji JASNU poruku!

Foto: pixabay.com

Bela kuća u SAD

Nakon što su postignuti pomaci u mirovnim pregovorima Ukrajine i Rusije u Istanbulu, stigla je i prva reakcija iz SAD. Državni sekretar SAD Entoni Blinken reagovao je na napredak u pregovorima dve strane.

- Mi pratimo ruske akcije, a ne njene izjave - rekao je Blinken.

Nova runda pregovora održana je u utorak u Istanbulu, a razgovori su trajali oko tri sata. Čini se da je došlo do značajnih pomaka u pregovorima, a ruska strana je rekla da je preduzela dva koraka ka deeskalaciji sukoba u Ukrajini. Razgovori bi trebalo da budu nastavljeni u video formatu.

 Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, Aleksandar Fomin, saopštio je nakon pregovora u utorak da će Rusija smanjiti svoje vojne operacije u Ukrajini. 

Fomin je rekao da se Moskva odlučila na taj potez kako bi mirovni pregovori sa Ukrajinom ušli u završnu fazu. On je, obraćajući se novinarima nakon razgovora sa ukrajinskom delegacijom, rekao da je "doneta odluka da se drastično, u više navrata, smanji vojna aktivnost na prilazima Kijevu i Černigovu".

- Rusija je drastično smanjila svoju vojnu aktivnost u blizini Kijeva i Černigova, pošto pregovori o pripremi sporazuma o neutralnosti i nenuklearnom statusu sa Ukrajinom ulaze u 'praktičnu' fazu. Očekujemo da će u Kijevu biti donete relevantne ključne odluke i da će se stvoriti uslovi za dalji normalan rad - saopštio je u utorak zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Ns

29.03.2022 15:29

Pa naravno da amerima ne odgovara da dodje do ikakvog mira njihova vojna industrija odmah ce biti na gubitku

Odgovori 15 0
Vule

29.03.2022 20:40

Mislim da se ovo nesvidja Amerima. Primirje nikako ne tele da cubu