RAMZAN KADIROV stigao u MARIUPOLJ! Sit se izgrlio i izljubio sa "mrtvim" GENERALOM Mordvičevim! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.03.2022

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramzan Kadirov dostavio humanitarnu pomoć

RAMZAN KADIROV stigao u MARIUPOLJ! Sit se izgrlio i izljubio sa "mrtvim" GENERALOM Mordvičevim! (VIDEO)

Foto: Printskrin

Čečenski lider Ramzan Kadirov danas je nenajavljeno posetio Mariupolj da bi, kako je naveo, "iz prve ruke saznao o uspehu i potrebama" čečenskih jedinica koje dejstvuju sa ruskim snagama na ovaj ukrajinski lučki grad.

 

Kadirov je na Telegram kanalu objavio da je u ovom trenutku "veliki deo grada pod kontrolom ruskih oružanih snaga" i da su ruski vojnici "uradili ogroman posao oslobađanja grada, uništili značajan deo žive sile i oklopnih vozila neprijatelja".

 

Tokom posete Mariupolju, dodaje Kadirov, sastao se sa komandantom 8. gardijske kombinovane brigade general-pukovnikom Oružanih snaga Ruske Federacije Andrejem Mordvičevim za koga su mediji pisali da je ubijen na frontu. Kadirov jednim snimkom demantovao te vesti.".

Agencija Frans Pres (AFP) objavila je danas, pozivajući se na pisanje ruskih medija da je čečenski vođa Ramzan Kadirov, blizak Vladimiru Putinu, stigao u Mariupolj kako bi podigao borbeni duh svojih boraca koji učestvuju u napadu na taj veliki lučki grad na jugoistoku Ukrajine.

- Čečenski vođa Ramzan Kadirov je u Mariupolju kako bi podigao moral naših boraca -  rekao je Ahmed Dudajev, blizak suradnik Kadirova, navela je ruska novinska agencija RIA Novosti.

Ruska vojska je 24. februara počela vojnu ofanzivu u Ukrajini i nedeljama je pokušavala da zauzme strateški bitan Mariupolj, kojim bi povezala ranije anektirani Krim sa pobunjeničkim regionom Donbas. Danas joj je, kako je objavljeno, i pošlo za rukom.

Ranije ovog meseca Kadirov je objavio da se u Ukrajini nalazi hiljadu čečenskih "dobrovoljaca".

Više u situaciji u Ukrajini čitajte na našem blogu.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boban

29.03.2022 18:32

Veliki junak, bloger i ljubitelj skupih odela..ali sve to dodje na svoje..