BRITANSKI VOJNI EKSPERT UPOZORAVA: Okončaće Putin bitku u Marijupolju - kreću na ovaj region nakon toga!

Autor:

Svet

28.03.2022

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske trupe su statične između Hersona i Mikolajeva i malo je verovatno da će moći da napreduju tamo, rekao je vojni ekspert.

BRITANSKI VOJNI EKSPERT UPOZORAVA: Okončaće Putin bitku u Marijupolju - kreću na ovaj region nakon toga!

Foto: Tanjug/AP

Vojni ekspert Džek Votling, naučni saradnik za kopneno ratovanje u istraživačkom centru londonskog Kraljevskog instituta ujedinjenih službi, dao je izjavu za BBC u kojoj govori o proceni kretanja ruskih trupa u Ukrajini.

On kaže da su Rusi rasporedili većinu snaga koje su prikupili, da se većina tih snaga nalazi unutar Ukrajine i da Rusi nisu u mogućnosti da prerasporede te snage širom zemlje.

- Tako da oni sada napreduju tamo gde ulažu svoje glavne napore u smislu resursa i logistike. Glavni napori u ovom trenutku su na jugu, gde ruske snage pokušavaju da okončaju bitku za Mariupolj, a zatim planiraju da opkole ukrajinske vojne jedinice u Donbasu sa boka kako bi pokušali da ih odseku od svega, gurajući ih od juga ka severu - rekao je on.

Ruske trupe su statične između Hersona i Mikolajeva i malo je verovatno da će moći da napreduju tamo, dodao je on.

Ekspert objašnjava kako se Rusi fokusiraju na potiskivanje ukrajinskih snaga sa Krima na sever duž reke Dnjepar kako bi pokušali da opkole oblast u kojoj su stacionirane mnoge od najboljih ukrajinskih trupa.

- Rusi su napredovali duž više osovina nego što su mogli da zadrže u prvom delu sukoba, a sada su u poziciji da napreduju samo po jednoj osovini. Čini se da je njihov trenutni prioritet da poraze ukrajinske snage u Donbasu ako mogu. Nakon što završe u Mariupolju, verovatno će ojačati osovinu ka Harkovu severno od Donbasa - rekao je Votling.

Zaključio je da je namera Rusa bila da gradove zauzmu polako i metodično jedan po jedan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading