NEVEROVATAN RAZVOJ DOGAĐAJA U UKRAJINSKOM RATU! Abramovič miri Putina i Zelenskog!

Autor: Dejan Katalina

Svet

26.03.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši gazda Čelsija i superbogataš dobio je dozvolu iz vrha Kremlja da posreduje u pregovorima.

NEVEROVATAN RAZVOJ DOGAĐAJA U UKRAJINSKOM RATU! Abramovič miri Putina i Zelenskog!

Foto: www.profimedia.rs

Roman Abramovič

Kad se mislilo da imperija Romana Abramoviča tone s početkom ruske invazije na Ukrajinu, došlo je do velikog obrta. Bogataš koji je bio primoran da zbog pritiska napusti Fudbalski klub Čelsi kad mu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju zbog bliskih veza s Putinom, a njegova imovina u EU zamrznuta, proteklih skoro mesec dana bavio se spasavanjem svojih preskupih jahti i zaštitom preostalog kapitala, koji se broji stotinama milijardi evra. Međutim, izgleda da je uspeo da nađe način da bude koristan obema stranama i tako ostvari ono što mnogi tvrde da je nemoguće - zadrži i jare i pare.

Naime, Putin je lično odobrio učešće biznismena Romana Abramoviča u rusko-ukrajinskim mirovnim pregovorima. Ruski predsednik odgovorio je pozitivno pošto je Abramovič predložio Kremlju da bi mogao da odigra ulogu posrednika.

Sakrio jahte od zapadnih plenitelja

 

Kad je krenuo lov na imovinu ruskih oligarha koji su se našli na spisku Zapada kao Putinovi bliski saradnici, Abramovič je odmah sklonio svoje najskupocenije jahte na pučinu, dok je istovremeno pregovarao s bitnim ljudima na zapadu da ostane pošteđen sankcija koje su uvedene drugim ruskim bogatašima u evropskim zemljama.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Roman Abramovič

Tako su dve skupocene superjahte uspele da pobegnu na more, s ciljem da se drže pučine dok se stvari malo ne razjasne.

Jahta "Solaris", procenjena na 600 miliona dolara, viđena je kako krstari obalom Italije. Ova jahta je ubrzo stigla do Crne Gore i uplovila u Tivat.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Roman Abramovič

Još jedna od Abramovičevih jahti, vredna 700 miliona dolara, "Eklips" poslednji put je primećena kako plovi pored obale Afrike nakon što je krenula sa Kariba krajem februara, pokazali su podaci praćenja.

- On zaista ima saglasnost s najvišeg nivoa na obe strane - rekao je dobro upućeni zvaničnik.

Abramovič se sastao i s visokim zvaničnikom kancelarije predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da bi pomogao u organizovanju razgovora, prenosi Fajnenšel tajms, pozivajući se na tri izvora.

Romanova ćerka udarila na Putina

 

Sofija, ćerka Romana Abramoviča, digla je glas protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Foto: Printscreen

Sofija Abramovič

Abramovičeva ćerka se oglasila povodom sukoba između Rusije i Ukrajine, koji su eskalirali, te je uputila poruku protiv rata. Sofija, koja veći deo vremena provodi u Londonu, objavila je rečenicu: "Najveća i najuspešnija laž propagande Kremlja je da većina Rusa stoji uz Putina." Pored toga, u istoj objavi na Instagramu precrtan je natpis "Rusija", a dodato je prezime Putina u rečenici: "Putin želi rat sa Ukrajinom."

Ruski milijarder našao se na meti sankcije EU i Velike Britanije. Međutim, Zelenski je zatražio od SAD da Abramoviča ne stave na listu sankcionisanih zbog navodne uloge posrednika u razgovorima u primirju, pisao je i Volstrit žurnal.

Ljubavni život

 

Bio je oženjen tri puta: Olgom Lisovom, Irinom Malandinom i Darijom Žukovom. Malandina je Romanu rodila petoro dece: Anu (30), Arkadija (29), Sofiju (27), Arinu (21) i Ilju (19), a Žukova dva sina: Arona Aleksandra (13) i Leja (9).

Trenutno je u vezi Aleksandrom Korendjuk (26), malo poznatom ruskom glumicom.

Portparol Kremlja u četvrtak nije želeo da komentariše navode da je Abramovič dobio lično odobrenje predsednika Putina, već je dodao da je on učestvovao u organizovanju početnih razgovora, koje sada vode pregovarački timovi Ukrajine i Rusije.

Meri se na tone


Bogatstvo Romana Abramoviča procenjeno je na 8,4 milijarde funti, a Čelsi je kupio 2003. za "samo" 160 miliona evra.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Čelzi stadion

 

Abramovič se početkom meseca sastao i s bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom u Moskvi zajedno sa šefom ruske delegacije u pregovorima sa Ukrajinom Vladimirom Medinskim. Mediji su snimili i da je njegov privatni avion sleteo nakratko u Izrael i Tursku, čiji lideri takođe učestvuju kao posrednici u pregovorima.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading