PUTIN MORA DA PROPADNE! Svetski lideri okupljaju tajni tim - spremaju se za najgore!

Autor:

Svet

25.03.2022

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski lideri se "spremaju da Rusija započne Treći svetski rat" nakon nuklearne pretnje.

PUTIN MORA DA PROPADNE! Svetski lideri okupljaju tajni tim - spremaju se za najgore!

Foto: Tanjug/AP

Svetski lideri navodno sastavljaju "planove za vanredne situacije" u slučaju da Vladimir Putin odluči da upotrebi smrtonosno hemijsko ili nuklearno oružje u Ukrajini. Bela kuća je tiho okupila takozvani "tigrov tim" zvaničnika nacionalne bezbednosti da skiciraju scenarije o tome kako će Sjedinjene Države i njihovi saveznici da reaguju ako dođe do Trećeg svetskog rata, navodi Njujork tajms.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg istakao je da planovi moraju hitno da se naprave, zbog Putinovih pretnji na ruskim TV kanalima.

- Saveznici složiti da pruže dodatnu podršku, uključujući opremu koja će pomoći Ukrajini da se zaštiti od hemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih pretnji - rekao je on.

 Britanski premijer Boris Džonson i predsednik SAD Džo Bajden takođe su dali izjave nakon izveštaja o pretnjama jer tvrde da Ukrajina neće biti sama protiv snaga Kremlja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson

Govoreći u Briselu, on je upozorio da će, ukoliko ruski predsednik upotrebi hemijsko oružje, posledice biti "katastrofalne po njega."

- Poruka koju Putin može da čuje je: Ukrajina nije sama. Stojimo uz građane Kijeva, Mariupolja, Lavova i Donjecka. Kao što je i sam predsednik Zelenski rekao, narod Ukrajine mora da pobedi i Putin mora da propadne – i hoće -  rekao je Džonson.

- Odgovorili bismo. Odgovorili bismo ako upotrebi hemijsko oružje. Priroda odgovora zavisiće od prirode upotrebe - rekao je Bajden.

Vest dolazi nakon što su Rusi tvrdili da će Vladimir Putin rano osloboditi svoje nuklearno oružje ako mirovne snage NATO-a budu postavljene na teren u Ukrajini – što bi izazvalo Treći svetski rat, piše Daily Star.

Olga Skabejeva, voditeljka emisije 60 minuta na državnoj televiziji Rusija 1, rekla je:

- Ako članice NATO-a pošalju mirovnjake u Ukrajinu... Trebalo bi da shvate da će to predstavljati direktan sukob između oružanih snaga Rusije i NATO-a. A kako će se ovaj sudar završiti verovatno ne vredi objašnjavati. Ovo se zove Treći svetski rat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading