PRETI LI NAM NOVI RAT? Južna Koreja ODGOVORILA na provokaciju SEVERNE KOREJE, ispaljeno više projektila!

Autor:

Svet

24.03.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja ispalila je ka istoku projektil za koji se veruje da je interkontinentalna balistička raketa, nakon čega je usledio odogovor Južne Koreje.

PRETI LI NAM NOVI RAT? Južna Koreja ODGOVORILA na provokaciju SEVERNE KOREJE, ispaljeno više projektila!

Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja je ispalila više projektila kao odgovor na ranije lansiranje interkontinentalne balističke rakete Severne Koreje, saopštila je njena vojska.

Južnokorejska vojska saopštila je da je spremna i sposobna da izvrši precizne udare na lokaciju na kojoj je Severna Koreja lansirala svoju raketu, ukoliko je to potrebno.

Smatra se da je lansiranje interkontinentalne balističke rakete u četvrtak od strane Severne Koreje najveći test ikada, saopštile su vojske u Južnoj Koreji i Japanu. To bi bilo prvo lansiranje najvećih raketa u punoj sposobnosti od 2017. godine i predstavlja veliki korak u razvoju naoružanja na severu. Severna Koreja ispalila je ka istoku projektil za koji se veruje da je interkontinentalna balistička raketa, saopštile su danas vojske Japana i Južne Koreje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski diktator Kim Džong Un

- Lider Severne Koreje Kim Džong Un prekršio je moratorijum na lansiranje interkontinentalnih balističkih raketa - rekao je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, dodavši da on snažno osuđuje ovaj test.

Reakcije stižu i iz Japana, koji kaže da je balistička raketa bila u vazduhu 71 minut i prešla razdaljinu od 1.100 kilometara.

- Dostigla je visinu od 6.000 kilometara, što sugeriše da je u pitanju novi tip interkontinentalne balističke rakete - rekao je zamenik ministra odbrane Japana Makoto Oniki. Japanski zvaničnik dodao je da je raketa lansirana u 14.33 sati po japanskom vremenu, a da je u 15.44 pala u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana, u vodama u blizini prefekture Aomori.

Vlada Japana je takođe izvestila da je projektil lansiran, navodeći da bi to mogla da bude balistička raketa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading