AMERIKA IMA STRATEGIJU DA SPREČI GLOBALNI RAT: ''TIM TIGAR'' imaće poseban zadatak zbog Putina, ali imaju jedan OZBILJAN problem!

Autor:

Svet

24.03.2022

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerika je napravila poseban "Tim tigar" koji sprema brojne scenarije za rešavanje krize u Ukrajini.

AMERIKA IMA STRATEGIJU DA SPREČI GLOBALNI RAT: ''TIM TIGAR'' imaće poseban zadatak zbog Putina, ali imaju jedan OZBILJAN problem!

Foto: Tanjug/AP

Bela kuća je napravila poseban tim za nacionalnu sigurnost koji uveliko sprema nekoliko mogućih scenarija, kako bi Amerika i njeni saveznici najbolje reagovali ukoliko Vladimir Putin bude upotrebio hemijsko, biološko i nuklearno oružje.

Stvorili su "Tim tigar", grupu stručnjaka koji istražuju ponašanje i reakcije Rusije. I šta uraditi ukoliko stignu na Nato teritoriju i napadnu humanitarne konvoje koje donose hranu i oružje Ukrajini. U rad tima je uključeno je i nekoliko zvaničnika, prenosi Njujork Tajms.

Jedna od tema o kojoj razmišljaju jeste mogućnost da Rusija potraži pomoć od susednih nacija, uključujući Moldaviju i Gruziju. Planiraju koji je najbolji način za članice EU da prihvate veliki nalet izbeglica, kakvi nisu viđeni decenijama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pakao rata u Ukrajini

O tim planovima i scenarijima se očekuje da će danas biti reči u četvrtak, kada će se Bajden sresti sa 29 članica Nato-a. Bajden je došao u Evropu u sredu, i on i Stoltenberg su upozoreni od strane Rusije, postoje dokazi da se Rusija sprema da napadne sa hemijskim oružjem.

Najveći problem "Tigra" jeste određivanje "crvene linije" koju ruska strana treba da pređe kako bi podstakla Alijansu da upotrebi silu. Bajdenov stav je bio jasan, direktan sukob bi značio Treći svetski rat.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Tatjana

24.03.2022 10:00

More Bajdenu treba nabiti u usta sav osiromašeni uranijum kojim su nas bombardovali 1999.

Boban

24.03.2022 13:14

Humanitarni konvoji koji nose hranu i oruzije??? Anglosaksonski zlikovci nemojte da popijete humanitarnu atomsku bombu "satanu 2" kao medalju za humanizam