TRAMP I NJEGOVI TVITOVI: Više od 2.300 puta, preko naloga napao protivnike, a ovo su najekstremniji!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

31.12.2017

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prve godine u Beloj kući predsednik Donald Tramp “tvitovao” je više od 2.300 puta, koristeći se “Tviterom” da napadne političke protivnike, objavi promene u politici, žali na medije, širi propagandu i slično, piše CNN.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Kako prenosi Blic ovo su “tvitovi” koji su obeležili njegovu prvu, 2017. godinu u Beloj kući:

1. “Ako se nešto dogodi, okrivite njega” – Tramp je ovaj post uputio federalnom sudiji koji je suspendovao njegovu prvu zabranu putovanja, kojom bi građani iz sedam većinski muslimanskih zemalja bili sprečeni da uđu u SAD 90 dana, i čitav američki izbeglički program na 120 dana.

 

2. "... neprijatelj američkog naroda..." – iako je Tramp omalovažavao štampu tokom kampanje i kasnije u Beloj kući, ovaj “tvit” je obeležio sukob između njegove administracije i medija koji je prate.

 

3. "... Obama me prisluškuje..." – Tramp ovde tvrdi da je bivši predsednik Barak Obama naredio prisluškivanje njegovog štaba. Bela kuća nikad nije potvrdila te navode.

4. "Džejmsu Komiju je bolje da se nada..." – nekoliko dana nakon što je otpustio bivšeg direktora FBI, Tramp je ukazao da možda postoje snimci njihove diskusije u Beloj kući, što je izazvalo Komija da iznese u javnost detalje tog razgovora. Tramp je kasnije rekao da nema takav snimak.

 

5. "... lov na veštice..." – odnosi se na optužbe o umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016.

 

6. "...fejslift." – Tramp je mnogo svojih zluradih “tvitova” uperio ka poznatim ženama, posebno onima bi mogle da ga ocrne na televiziji. Krajem juna se okomio na voditeljku Miku Brzezinski, za koju je napisao da je “mnogo krvarila usled fejslifta”.

 

7. "Nakon konsultacije sa mojim generalima i vojnim stručnjacima…” – “Transrodni pojedinci će služiti američku vojsku”, nastavlja se “tvit”. “Naša vojska mora biti fokusirana na odluke i pobede i ne može biti opterećena velikim bolničkim računima koje za sobom povlače transrodne osobe”, napisao je Tramp. Sudije su blokirale njegovu odluku o zabrani služenja vojske transrodnim osobama.

 

8. "… hoće da se sve uradi za njih…” – nakon što je uragan opustošio Portoriko krajem septembra, Tramp se okomio na zvaničnike ostrva koji su doveli u pitanje reakciju vlade, a posebno na Karmen Julin Krus, gradonačelnicu San Huana. Tramp ju je optužio da pokušava da dobije političke poene i ukazao da su Portorikanci delimično krivi za usporeno spašavanje i akcije na obnovi.

9. “Video: muslimanski imigrant…” – ("tvit je obrisan) - Tramp je “retvitovao” snimak na kojem muslimanski imigrant tuče holandskog dečaka na štakama. Bela kuća je saopštila da ne zna otkud Trampu taj snimak. 10. "Ne dopustite da vas ubede lažne vesti…” Trampov najčuveniji izraz su upravo “lažne vesti”. Ovde se još jednom okomio na štampu i ankete koje su pokazale pad predsedničkog rejtinga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading