PENTAGON U NELOGIČNOSTIMA: Ne vide koji je krajnji cilj Rusa u Ukrajini, ali očekuju da će se desiti još nasilniji napadi

Autor:

Svet

22.03.2022

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvu odbrane SAD nije jasno šta su dugoročni ciljevi Rusije u Ukrajini, skoro mesec dana nakon uglavnom neuspešnog upada Kremlja.

PENTAGON U NELOGIČNOSTIMA: Ne vide koji je krajnji cilj Rusa u Ukrajini, ali očekuju da će se desiti još nasilniji napadi

Foto: youtube.com/printscreen

Zgrada Pentagona u SAD

- Nije nam sasvim jasno šta je sada njihov cilj - rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi u intervjuu u utorak ujutru za Foks.

Ruske snage "imaju samo dva naseljena centra koja su zapravo zauzele" tokom prvih 27 dana rata, dodao je on tokom drugog intervjua u utorak ujutro za CNN. "Nisu mogli da uzmu nijednu drugu. Oni su usporeni", prenosi Vašington Egzaminer.

Pokušali su da zauzmu glavni grad Kijev i brzo sruše vladu, ali ostaju na periferiji grada, miljama daleko, i gube tlo u nekim okolnim predgrađima. Otpor ukrajinskih snaga odigrao je veliku ulogu u "zaustavljenom" napretku Rusa.

Republika

Foto: Printskrin

Kijev

Rusi su bombardovali razna mesta širom zemlje, pretvarajući nekada uspešne gradove u razorema mesta sa masovnim grobnicama, razbacanim ostacima, bombardovanim zgradama i urušenim strukturama. Hiljade su umrle, a milioni su proterani iz svojih domova, bežeći u obližnje zemlje.

S obzirom da napori Rusa slabe, čini se da su odlučili da pokušaju da bombarduju Ukrajinu kako bi se pokorili, a to uključuje lansiranje napada i projektila bez obzira na život civila. Ali, s obzirom da otpor Ukrajinaca ostaje stabilan, rusko "neselektivno bombardovanje" moglo bi da bude "uvertira za još nasilnije napade - dodao je Kirbi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Ministar odbrane Lojd Ostin je prošlog četvrtka rekao da smo "nedavno videli da su usredsređeni direktno na civile", dok je Kirbi u ponedeljak najavio da "sigurno vide jasne dokaze da ruske snage čine ratne zločine i da mi pomažemo u prikupljanje dokaza o tome, ali postoje istražni procesi koji će se odvijati i mi ćemo dozvoliti da se to desi."

Predsednik Džo Bajden, koji je prošle nedelje nazvao ruskog predsednika Vladimira Putina "ratnim zločincem", upozorio je u ponedeljak da ruski lider razmatra upotrebu biološkog i hemijskog oružja, prenosi Washington Examiner.

Sada on govori o novim lažnim tvrdnje koje postavlja, uključujući tvrdnju da mi u Americi imamo biološko kao i hemijsko oružje u Evropi, što jednostavno nije tačno“, rekao je Bajden. "Oni takođe sugerišu da Ukrajina ima biološko i hemijsko oružje u Ukrajini. To je jasan znak da on razmišlja o upotrebi i jednog i drugog."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragan

22.03.2022 17:30

Krvavom se starcu snelo ono što mu se htelo