PUTINOVI SAVEZNICI SE POVLAČE SA SVOJIH POZICIJA: Ruski oligarh na meti sankcija, podneo ostavku!

Autor:

Svet

21.03.2022

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Genadij Timčenko, dugogodišnji saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, podneo je danas ostavku na mesto u Upravnom odboru kompanije za proizvodnju gasa "Novatek", nakon što se našao na meti sankcija zbog ruske vojne kampanje u Ukrajini.

PUTINOVI SAVEZNICI SE POVLAČE SA SVOJIH POZICIJA: Ruski oligarh na meti sankcija, podneo ostavku!

Foto: Tanjug/AP

Iz "Novateka", najveće ruskog privatnog proizvođača prirodnog gasa, nisu saopštili razloge Timčenkove ostavke, koji je u bordu direktora bio od 2009. godine, a zastupnik ovog ruskog milijardera je odbio komentar.

Evropska unija i Britanija su prošlog meseca uvele sankcije Timčenku i drugim ruskim bogatašima, uz obrazloženje da su povezani sa Putinom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Genadij Timčenko

Timčenko, koji se od od pripajanja Krima Rusiji 2014. godine nalazi na američkoj listi sankcija, bio je šesti najbogatiji Rus prošle godine sa neto vrednošću od 22 milijarde dolara, prema magazinu "Forbs".

Ovaj biznismen, koji je takođe član Upravnog odbora kompanije Sibur, koja proizvodi petrohemijske proizvode, bio je suosnivač švajcarske firme za trgovinu naftom "Gunvor".

Timčenko je prodao udeo u "Gunvoru" 2014, nakon što su SAD uvele sankcije protiv njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading