PREMIJER SLOVENIJE ODLUČNO: Dajte Ukrajini konkretan datum - mesto joj je u EU

Autor:

Svet

19.03.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenski premiijer Janez Janša izjavio je u petak da Ukrajini treba "konkretan datum" kad će po ubrzanoj proceduri biti primljena u Evropsku uniju.

PREMIJER SLOVENIJE ODLUČNO: Dajte Ukrajini konkretan datum - mesto joj je u EU

Foto: Tanjug/AP

Evropska unije

On to vidi kao institucionalnu sigurnosnu garanciju nakon što se završi ruska vojna agresija.

- U suprotnom, ako za tako nešto ne budemo sposobni, onda EU niti ne zaslužuje da se tako zove - rekao je Janša koji je ove nedelje posetio Kijev zajedno da kolegama iz Poljske i Češke.

On smatra bi evropske diplomate trebalo da se vrate u Kijev i da evropski čelnici trebaju ukrajinsko vodstvo posećivati kako se ne bi osećali napuštenima.

Janša veruje da će Ukrajinci pobediti, ali da će "ozbiljni pregovori" o prekidu vatre početi tek kad Rusi vide "da ne mogu napred tenkovima".

Dodao je da su Ukrajinci pokazali kako je mit o nepobedivosti ruske vojske netačan i da će zbog Putinove politike za desetak godina biti jasno da je ruski narod zbog te agresije izgubio puno više nego ukrajinski jer se našao u međunarodnoj izolaciji, prenosi Hina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading