OFANZIVA BELE KUĆE, RASTE PRITISAK NA PEKING: Otkriveno o čemu će razgovarati Bajden i Si, POZNATI SVI DETALJI!

Autor:

Svet

18.03.2022

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik DŽozef Bajden razgovaraće danas telefonom sa kineskim kolegom Sijem Ðinpingom, kojem će, kako se očekuje, uputiti upozorenje da će “platiti cenu” ako podrži ruske vojne akcije u Ukrajini.

OFANZIVA BELE KUĆE, RASTE PRITISAK NA PEKING: Otkriveno o čemu će razgovarati Bajden i Si, POZNATI SVI DETALJI!

Foto: Tanjug/AP

Dvojica lidera će razgovarati u 14 časova po srednjoevropskom vremenu, navodi agencija Rojters, podsećajući da je zvanični Vašington već zapretio zvaničnicima kineske vlade na nižem nivou da veća podrška Rusiji može dovesti do izolacije Kine.

Ovo će biti prvi razgovor dvojice lidera od novembra, koji će, prema rečima sekretarke za štampu Bele kuće Džen Psaki, biti “prilika za Bajdena da proceni na kojim pozicijama stoji predsednik Si”.

Bajden će “jasno staviti do znanja da će Kina snositi odgovornost za sve akcije koje preduzme da podrži rusku agresiju i nećemo oklevati da odredimo cenu toga”, izjavio je juče američki državni sekretar Entoni Blinken.

- Zabrinuti smo što razmišljaju o direktnoj pomoći Rusiji u vojnoj opremi za upotrebu u Ukrajini - kazao je Blinken.

Kina je demantovala da ima takve planove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Očajno pero

18.03.2022 08:03

Plašim se da Bajden ne dobije odgovor nemojte da nas provocirate da sve bondove /za one koji ne znaju bondovi su američki vrednosni papiri kao naše obveznice/ pustimo na naplatu, a to je nekih 3000 milijardi dolara. Ode Amerika u tri lepe...

Odgovori 26 2
Zoran

18.03.2022 08:03

Ako je Demokratija pretnja i zabrana da cujemo i druga misljenje i pravo da svako moze da koristi mozak,i ima svoje misljenje,nego samo da cuti i slusa,onda smo Presli u robove,grupe nasih Vlasnika,koji nam oduzimaju sva ljudska prava!

Odgovori 23 1
БрацаБрацика

18.03.2022 08:15

Само да Бајден не помеша Кину и н.п.р. Инке...

Odgovori 18 0
Gedza011

18.03.2022 08:55

Ovaj zivi u nekom paralelnom svetu.

Odgovori 14 1