PUTIN SE PONOVO OBRATIO: Ruski predsednik pohvalio ujedinjenje s Krimom, pa slučajno izneo crnu prognozu za Rusiju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.03.2022

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On se još jednom osvrnuo i na situaciju u Ukrajini.

PUTIN SE PONOVO OBRATIO: Ruski predsednik pohvalio ujedinjenje s Krimom, pa slučajno izneo crnu prognozu za Rusiju

Foto: youtube.com/printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin danas se ponovo osvrnuo na rusku invaziju na Ukrajinu, a tom prilikom spomenuo je poluostrvo Krim, koja je Rusija anektirala 2014. godine, ali i priznao da se ruskoj ekonomiji "crno piše".

Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije bila je ispravna i pravovremena odluka, pogledajte samo šta se sada dešava u Donbasu, izjavio je Putin.

On je na skupu o društveno-ekonomskom razvoju Krima i Sevastopolja podsetio kako su tokom teških nedelja februara i marta 2014, stanovnici Krima i Sevastopolja pokazali hrabrost, patriotizam i stali na put neonacistima i radikalima, onima koji su organizovali i izvršili državni udar u Kijevu, prenela je agencija RIA Novosti.

- Ljudi na Krimu i u Sevastopolju nisu se trgnuli, okupili i pobedili. Oni su svesno odabrali da budu zajedno sa Rusijom. Protekle godine su ubedljivo dokazale koliko je taj izbor bio ispravan i pravovremen. Pogledajte samo šta se danas dešava u Donbasu - rekao je Putin.

On je izjavio da nova realnost zahteva da ruska ekonomija prođe kroz strukturalne promene, da će doći da povećanja nezaposlenosti i inflacije i dodao da je cilj vlasti da ih maksimalno smanji.

Ove reči ruskog lidera dolaze nakon jučerašnjih, kada je rekao da Zapad nije uspeo da sprovede "ekonomski blickrig" protiv Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading