KOLIKO JE PUTIN ZAISTA "TEŽAK"? Iznenađujući podaci dospeli u javnost, otkrivena tajna suma koja će vas ostaviti bez teksta

Autor:

Svet

17.03.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik insistira da zarađuje samo 70.000 funti godišnje od svoje državne plate plus penzije KGB-a.

KOLIKO JE PUTIN ZAISTA "TEŽAK"? Iznenađujući podaci dospeli u javnost, otkrivena tajna suma koja će vas ostaviti bez teksta

Foto: www.profimedia.rs

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je najbogatija osoba na svetu sa skrivenim bogatstvom od 200 milijardi funti jer izvlači do 50 posto svake rublje koju u Rusiji zarade najmoćniji ljudi.

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni otkrio je kako Putin koristi mrežu ljubavnica, dece, prijatelja iz KGB-a, saveznika iz vremena kada je bio gradonačelnik Sankt Peterburga, prijatelja iz škole i iz detinjstva kako bi sakrio svoje veliko bogatstvo. Navaljni se, naime, nalazi u ruskom zatvoru i suočava se s kaznom od 13 godina, nakon što je preživo neuspeli pokušaj atentata, piše Daily Mail.

Među pomoćnicima ruskog predsednika je i mesar, sin njegovog prijatelja iz detinjstva, koji ima neobjašnjivo bogatstvo od 500 miliona dolara. Zatim njegov bratanac takođe s neobjašnjivih 500 miliona dolara i bivši šef KGB-a koji je danas na čelu jedne od najvećih ruskih naftnih kompanija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni

Putin poseduje i ogromnu palatu na obali Crnog mora vrednu milijardu dolara. Takođe, veruje se da ima skriveno bogatstvo širom sveta u obliku imovine, poslova i investicija koje drže pouzdani saveznici. Kako navodi Daily Mail, navodno i jedna od njegove tri ćerke poseduje ekskluzivno imanje u Sariju, u Velikoj Britaniji, gde se vjeruje da oligarh Oleg Deripaska ima vilu u art deko stilu. Meštani tvrde da su poslednjih godina videli limuzine s ruskim zastavama kako jure tim područjem i helikoptere kako lete do mesta u blizini golf terena, navodi Espreso.

Lesia Šoli, aktivistikinja iz Sarija ukrajinskog nasleđa, tvrdi da je sigurnost oko imanja pojačana poslednjih meseci i da su javne pešačke staze koje vode do obližnje tvrđave blokirane za lokalno stanovništvo. Naime, i britanska Nacionalna agencija za kriminal pokrenula je lov na bogatstvo moćnika Kremlja u Velikoj Britaniji.

Putin ima ćerku Mariju (35) i Katerinu (34) iz braka s Ljudmilom Putin. Sa čistačicom Svetlanom Krivonogikh dobio je 2003. godine i kćer Elizavetu. Krivonogikh je, naime, prikupila bogatstvo od 100 miliona dolara ubrzo nakon što je dobila dete.

Nekadašnji najveći ruski strani ulagač finansier Bil Brauder, koji sebe naziva "najvećim neprijateljem Vladimira Putina", kaže da je predsednikov poslovni model prikupiti polovinu onoga što godišnje zarađuje preko 100 oligarha u zemlji. Oko 20 od tih muškaraca su milijarderi.

Sve je navodno krenulo s hapšenjem najbogatijeg rusa Mihaila Hodorkovskog 2003. godine. On se, naime, posvađao s Putinom, a na suđenju je bio prisiljen da sedi u kavezu. Proces se prenosio na televiziji pa su, prema Bauderu, oligarsi otišli kod Putina da bi ga pitali šta želi od njih kako bi izbjegli istu sudbinu, na što je predsednik navodno odgovorio "50 posto".

Ruski predsednik insistira da zarađuje samo 70.000 funti godišnje od svoje državne plate plus penzije KGB-a te kako nema nikakvu imovinu na svoje ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
milan lala

17.03.2022 09:25

Neverovatno laganje , nista ne pomaze

Odgovori 9 16
Vladimir

17.03.2022 09:31

Kakva sjajna propaganda, u koju samo budala bez mozga može da poveruje.

Odgovori 13 11
steki

17.03.2022 09:39

on je siromašan živi od plate ,sve mu zaplenili "ameri i evropejci"

Odgovori 10 4