PRONAĐEN JOŠ JEDAN DRON! HITNA ISTRAGA U SUSEDNOJ ZEMLJI: Letelica je namenjena za izviđanje i označavanje ciljeva!

Autor:

Svet

14.03.2022

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dron, najverovatnije ruskog, porekla pronađen je na livadi u opštini Dumitra, u Rumuniji, nešto više od 100 kilometara južno od ukrajinske granice, javljaju rumunski mediji.

PRONAĐEN JOŠ JEDAN DRON! HITNA ISTRAGA U SUSEDNOJ ZEMLJI: Letelica je namenjena za izviđanje i označavanje ciljeva!

Foto: Telegraf/N. MANDIĆ

Lokalna policija u opštini Dumitru pokrenula je istragu kada je jedan od meštana prijavio da mu je na livadu pored kuće sletela nepoznata letelica.

Vlasti u Rumuniji nisu želele da komentarišu poreklo i vrstu drona, ali sudeći prema fotografijama, reč je o ruskoj letelici Orlan-10 koja je namenjena za izviđanje i označavanje ciljeva.

Podsetimo, kao što je Republika već pisala, dron težak 6 tona pao je i u centru Zagreba, a to je danas prokomentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Neki nemaju čime da je obore, mi imamo čime. Imamo vazduh-vazduh rakete, ali i vazduh-zemlja rakete za migove 24 - rekao je on.

Govoreći o tome da je u Srbiju već ušao neprijavljen dron na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije, Vučić je rekao da je to drugačiji dron. 

Kakve veze imaju drončići koji mogu da ponesu samo papir, a ubitačnim letelicama koje mogu da nose 6 tona. To vam govori kakav je stepen neozbiljnosti u našem diskursu - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading