POMENUTA JUGOSLAVIJA, BRUTALNA PORUKA UPRAVO JE STIGLA IZ KREMLJA: Svi se sećamo podmuklog bombardovanja - NE TREBAJU NAM SAVETI TAKVIH STRATEGA!

Autor:

Svet

14.03.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov pomenuo je bivšu Jugoslaviju odgovarajući na pitanje o ratu u Ukrajini.

POMENUTA JUGOSLAVIJA, BRUTALNA PORUKA UPRAVO JE STIGLA IZ KREMLJA: Svi se sećamo podmuklog bombardovanja - NE TREBAJU NAM SAVETI TAKVIH STRATEGA!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

Peskov je podsetio na žestoko američko bombardovanje gradova u Jugoslaviji i uverio da ruske Oružane snage tokom specijalne operacije za demilitarizaciju Ukrajine koriste visokoprecizno oružje, gađajući samo vojne ciljeve.

Komentarišući izjave savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana i šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja o toku specijalne operacije u Ukrajini, Peskov je ocenio da Rusiji nisu potrebni saveti takvih stratega.

- Celom svetu je poznat nemilosrdni stil američkih vlasti koje, da bi ostvarile svoje ciljeve, ne mare za živote civila. Svi se sećaju podmuklog bombardovanja bivše Jugoslavije, raketnih napada na centar Beograda, višestruke, neopravdane žrtve u zemljama Bliskog istoka, zločine počinjene tokom 20 godina u Avganistanu, kada je jednim udarom na svadbama i u stambenim zgradama ubijano na stotine ljudi. Ova surovost nije sprečila sramotno bekstvo Amerike iz te zemlje. Ne trebaju nam saveti takvih stratega - istakao je Peskov, prenosi Sputnjik.

Sva dešavanja sa Istočnog fronta pratite na blogu Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
morski_pas

15.03.2022 10:52

Ne pada mi na pamet braniti Amerikance, ali ove izjave rusa o "preciznom gađanju vojnih objekata" su van svake pameti i plaše normalnog čovjeka.

Odgovori 2 22
Miso

15.03.2022 14:09

@morski_pas - Pa nevidim razloga da bi ih i branio. Vise civila daleko vise su Ameri ubili u Srbiji nego Rusi u Ukraini. Tako da nevidim uopste usporedbu.Ameri su daleko vece ubice barem do sada.

Odgovori 29 1
Xy

16.03.2022 20:51

Rekao istinu. Ubili i Gadafija i Huseina.

Odgovori 11 0