AMERIKA PORUČILA TURSKOJ: Šta će vam rusko oružje, kad je od NATO-a bolje!

Autor: sputniknews.com

Svet

30.12.2017

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Turska već potpisala sporazum sa Rusima o kupovini naoružanja, Amerilko ministarstvo tvrdi da će Turskoj više odgovarati protivraketnisistem NATO-a, nego ruski S-400 "trijumf".

RepublikaFoto: twitter.com/sputnik_fr
Foto: Ilustracija

Naime, Američko ministarstvo odbrane izrazilo je uverenje da bi protivraketni sistemi, koji su kompatibilni sa standardima NATO-a, više odgovarali Turskoj nego što će to biti slučaj sa ruskim S-400 "trijumf".

Uprkos tome, Pentagon tvrdi da će Turska nastaviti da koristi američki protivraketni sistem "Patriot" kako bi osiguravala svoje dugoročne ciljeve, kao i da će Amerika učiniti sve kako bi ubrzala proces isporuke preostalog naoružanja koja je Turska kupila od SAD.

Podsetimo, Turska će od Rusije kupiti dve raketne baterije zemlja-vazduh S-400, u skladu sa potpisanim sporazumom, a prva isporuka je planirana za prvi kvartal 2020. godine.

Kako je najavljeno, sistemima će upravljati tursko osoblje, a ne ruski savetnici, a ugovor o kupovini sistema S-400 vredan je oko 2,5 milijarde dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading