(VIDEO 18+) GOLIM GRUDIMA UDARILE NA PUTINA: Grupa žena se skinula u znak protesta protiv rata u Ukrajini

Autor:

Svet

13.03.2022

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa feminističkih aktivistkinja pokazala je solidarnost sa ljudima u Ukrajini neobičnim protestom – skidanjem majica u javnosti.

(VIDEO 18+) GOLIM GRUDIMA UDARILE NA PUTINA: Grupa žena se skinula u znak protesta protiv rata u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Ispred Ajfelove kule prošlog vikenda (6. marta), 50 žena jedne grupe zapalilo je žute i plave baklje i ofarbalo svoje gole grudi u boje ukrajinske zastave.

Uz transparente "Putin je ratni zločinac" i "Stop Putinovom ratu", aktivisti su na svoj način odgovorili na krizu u Ukrajini. Akciju je izvela radikalna protestna grupa Femen, ženski pokret koji je osnovan upravo u zemlji koja je trenutno pod opsadom ruskih snaga. Organizacija je uspostavila frakcije širom sveta, sve daju svoje izjave o feminističkim kampanjama, i prateći mantru "naše oružje(a) su naše gole grudi!"


Obraćajući se ekskluzivno za Dejli Star, jedna od članica grupe u Parizu, Juela, objasnila je šta primorava "normalne" žene da izađu na ulice u goli protest.

- To je način da imate dobru vidljivost“, rekla je ona. „U početku nismo bile u toplesu i nije toliko funkcionisalo. Sada međutim, taktika grupe "sekstremizam" privlači pažnju javnosti -rekla je ona. 


- To je zaista ženski način da se to radi, mi smatramo da su naše oružje naša tela - nastavila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milos Eko

14.03.2022 04:33

Fenenalno, mozda je mogao malko veci zum ka licima aktiviskinja.

Бранко Стеванович

15.03.2022 10:31

Protiv Putina su samo prostitutke (Soroseve).