OVO SU CIA PROFILI PUTINA I ZELENSKOG: Šef Kremlja agresivan i hladnokrvan, Ukrajinac odvažan, ali nepromišljen

Autor:

Svet

12.03.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci američke obaveštajne agencije do detalja analizirali ličnosti dvojice aktera rata u Ukrajini

OVO SU CIA PROFILI PUTINA I ZELENSKOG: Šef Kremlja agresivan i hladnokrvan, Ukrajinac odvažan, ali nepromišljen

Foto: Tanjug/AP

Veći broj stručnjaka CIA, takozvanih profajlera, izradio je psihološke profile ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog. Kako kažu obaveštajni izvori Srpskog telegrafa, ovakve analize su neophodne i rade se godinama da bi se planirali dalji koraci u situacijama poput ove, u jeku rata u kom se odlučuje sudbina Ukrajine, ali i testira moć i spremnost Zapada da zaustavi agresiju.

Psihijatar Kenet Dekleva, deo tima Stejt departmenta, ali i CIA, koji se bavi isključivo procenom psihičkog stanja svetskih državnika, otkrio je samo fragmente tajne analize ličnosti dvojice lidera, ali i ti nepotpuni podaci otkrivaju mnogo o dvojici lidera u koje su uprte oči cele planete.

NUKLEARKA NA STOLU

- Putin je čovek koji ne sme da pokaže slabost i izuzetno je autoritaran. Boji se izdaje najbližeg okruženja i nikom ne veruje. Cilj mu je da obnovi nekada moćnu carsku Rusiju i za taj cilj neće birati sredstva. Vrlo je samouveren, ostrašćen prema svemu što je rusko i donosi odluke koje niko ne sme da dovodi u pitanje - piše u dokumentima koji su procurili u javnost, a otkrio ih je Dekleva, čovek koji je decenijama u službi obaveštajnog sistema američke države.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Zelenski I Vladimir Putin

 

Dodaje se i da je problem Zapada s Putinom što se on oslanja na ogromnu moć svoje zemlje i nuklearni arsenal uvek stavlja na pregovarački sto.

- On je teško dokučiv, a koraci su mu nepredvidivi. Pažljivo proračunava naredne poteze i uzima u obzir moguće zapadne reakcije, zato je vrlo opasno smatrati ga površnim i nepromišljenim. Postoji osnovani strah da se njegova ofanziva neće zaustaviti na Ukrajini i da bi sledeća meta mogle da budu baltičke zemlje. On je stvorio vertikalu moći i oslanja se na ogroman nacionalni ponos Rusa, što mu održava popularnost. Vešt je manipulator i zna sa masama - otkrivaju analitičari CIA.

Takođe, oni upozoravaju da Putin, osim što razume Rusiju, razume i svet:

- Suviše je inteligentan da bi otvoreno napao Ameriku ili Evropu. Umesto toga, on zna kako asimetrično da koristi moć pomoću interneta i dezinformacija. Svestan je ranjivosti slobodnih društava i njihovih unutrašnjih podela i razdora, pa ga je jedinstvo Zapada posle napada na Ukrajinu verovatno iznenadilo.

Analitičari su procenili da je Putin agresivna, ali racionalna osoba, a da je njegova agresivnost, koja je premašila racionalnost, uzrok napada na Ukrajinu.

- On je surova, autoritarna figura. Postao je megaloman koji više nije uravnotežen u donošenju odluka - zaključuje se u dokumentu.

ČOVEK IZ NARODA

Predmet psihološke analize američke agencije bio je i ukrajinski lider Zelenski, koji je ocenjen kao avanturista, nonšalantan i brzoplet, ali nesporno hrabar.

- On je sasvim drugačiji tip ličnosti od Putina. Vodio je vrlo zabavan život, pravi je avanturista kog pokreću stimulacija i sreća. Vrlo je nonšalantan i spontan, ali može biti i hrabar i doneti odluke od kojih neće odustati. Da li će doneti ispravnu odluku, zavisi od toga da li je tog momenta pod stresom, a spreman je da žrtvuje i ljude i resurse jer ne želi da ostane upamćen kao gubitnik - ocenjuju stručnjaci iz CIA.

Profajleri hvale medijske nastupe Zelenskog, koji, kako konstatuju, dolazi iz sveta glume i to mu je blisko.

- Pojavljuje se u vojnoj majici, ponekad na ulici, nekad i pred praznim zidom da deluje kao da se obraća iz sopstvene kuće. Na taj način on propagandno pobeđuje ruskog rivala: odmah se učini simpatičnim, budi saosećanje, za razliku od Putina, koji deluje hladno i daleko za posmatrača. Zelenski govori kao čovek iz naroda, obraća se direktno, rečenice su mu kratke, ne upušta se u duboka objašnjavanja i istorijska tumačenja - procenila je CIA.

 

Evo šta kažu drugi

Žiber Ahar, profesor

Putin je surova figura, opsednuta vraćanjem slave carske Rusije. Oštro kritikuje boljševičku Oktobarsku revoluciju, koja je srušila cara, a ambicija mu je da on postane novi car Rusije

Farid Zakarija, reporter CNN

Cela struktura ruske političke moći počiva na jednom čoveku. Kada je car umro, nasledio ga je njegov sin, kada je umro generalni sekretar komunističke partije, izabran je naslednik, a šta će se dogoditi kada Putin umre, to niko ne zna

Kris Dojl, britanski intelektualac

Zapad mora da bude veoma oprezan prema Putinu jer predstavlja stvarnu opasnost po evropsku bezbednost. Priroda njegove ličnosti je teško dokučiva

Favaz Gerges, Londonska škola ekonomije

Pogrešno je ruskog lidera smatrati površnim jer je njegov mentalni sklop sasvim drugačiji. Naime, on bira svoje bitke na vrlo pažljiv način

 

Lični stav

Jovan Milanović, GENERAL U PENZIJI

Amerika ima 16 obaveštajnih institucija u svom sistemu, s ogromnim budžetom, i na hiljade eksperata koji analiziraju i proučavaju, na primer, svaki kvadratni milimetar lica Vladimira Putina, pokušavajući da ga pročitaju, ali ne verujem da će uspeti

 

Dvojica lidera iz ugla astrologa

Na putu bez povratka

Tranzitni Saturn na Putinovom progresivnom Marsu egzaltirao je frustraciju koja je tinjala godinama i koja je probudila bes i destrukciju. Dakle, Putin je u napad na Ukrajinu ušao spreman da ide, beskompromisno, do kraja. S obzirom na to da je ovo veoma loš pokazatelj za bilo kakvo, eventualno, odustajanje, ovaj aspekt nagoveštava da su Rusi krenuli na sve ili ništa. Ako na ovo dodamo segmente natalnog horoskopa, onda nije teško uvideti da Vladimir Putin nema dilemu - ako bude potrebno, spreman je za svaki scenario. Ipak, bez obzira na krajnji ishod, Putin je aktivacijom svog Marsa pokrenuo unutrašnji lični časovnik i krenuo putem bez povratka

Borba do totalnog uništenja

On je knjiški primer kako horoskop predsednika prikazuje sudbinu naroda. Njegov horoskop je nagovestio raspad teritorije, narod u egzodusu i stradanju. Kratko rečeno, Zelenski je čovek koji je uživljen u ulogu, potpuno nesvestan uzaludnosti sopstvene gordosti i inata, pa i po cenu opstanka države, ali i sopstvenog života. Dok on živi san planetarnog aplauza, planete u njegovom horoskopu najavljuju loš epilog. Astrološki gledano, velika je ljudska tragedija scensko nastupanje njihovog predsednika koji ih gura u uzaludnu borbu, koja vodi do totalnog uništenja

* autor astrolog Suzana Ban

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading