Zelenski o RUSKIM snagama: Pretrpeli su najveći GUBITAK u poslednjih deset godina

Autor:

Svet

12.03.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija šalje nove snage u Ukrajinu nakon što je pretrpela, kako je rekao, najveće gubitke u poslednjih nekoliko decenija.

Zelenski o RUSKIM snagama: Pretrpeli su najveći GUBITAK u poslednjih deset godina

Foto: pixabay.com

U svom najnovijem video-obraćanju naciji, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je 31 taktička grupa ruskog bataljona sada onesposobljena za borbu.

- Ruske trupe trpe velike gubitke. Mogli bismo čak i sada da govorimo o najvećem udaru na ruske trupe u poslednjih nekoliko desetina godina - rekao je ukrajinski Lider.

Zelenski je, takođe, rekao da je razgovarao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom da izvrše pritisak na Rusiju da oslobodi gradonačelnika grada Melitopolja.

Ukrajina kaže da su ga ruske snage juče kidnapovale, preneo je Rojters.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin

U televizijskom obraćanju, Zelenski je pozvao Rusiju da poštuje dogovoreni prekid vatre kako bi se omogućila evakuacija iz opkoljenog lučkog grada Marijupolja, nakon što je okrivio Moskvu za neuspeh prethodnih pokušaja evakuacije.

Ukrajinske vlasti optužile su Rusiju da je prekršila međunarodno pravo otmicom Fedorova nakon što je lažno optužena za terorizam.

- Apelujemo na sve svetske lidere koji govore Moskvi – Francusku, Nemačku, Izrael i druge - rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Rade

13.03.2022 15:52

Ovaj će se boriti do poslednjeg Ukrajinca.

Odgovori 10 0