KINEZI ZABRINUTI ZBOG BIOLABORATORIJA: Potrebno je pažljivo razmotriti informacije iz Rusije

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.03.2022

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poručuju da je to dužnost svih zemalja.

KINEZI ZABRINUTI ZBOG BIOLABORATORIJA: Potrebno je pažljivo razmotriti informacije iz Rusije

Foto: Tanjug/AP

Kineski izaslanik pri UN Džang Jun izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da zabrinutost Rusije u vezi sa biolaboratorijama u Ukrajini treba pažljivo razmotriti.

- Sve informacije o biološkoj aktivnosti u vojne svrhe treba da privuku visok nivo pažnje međunarodne zajednice. Kina je sa zabrinutošću primila informacije koje je Rusija dostavila. Da bi se poštovala Konvencija o zabrani biološkog oružja, dužnost je svih zemalja da uzmu u obzir zabrinutost Rusije - rekao je Jun.

On je ocenio da su direktni pregovori Rusije i Ukrajine, uključujući na nivou ministara spoljnih poslova, "pozitivni koraci ka postizanju mira", koje svetska zajednica treba da podrži, prenosi Sputnjik.

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja ponovio je na današnjoj sednici Saveta bezbednosti UN tvrdnje Moskve da su se u Ukrajini održavali biološki eksperimenti sa patogenima kuge, antraksa, bruceloze, difterije, dizenterije i još nekih smrtonosnih virusa i ukazao da je rizik od upotrebe biološkog oružja realan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading