ZLOGLASNI SNAJPERISTA VALI STIŽE U UKRAJINU! Pucao je po Iraku i Avganistanu, Kijev mu je sledeća destinacija: DOLAZI NA POZIV ZELENSKOG?!

Autor:

Svet

10.03.2022

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najsmrtonosnijih snajperista na svetu treba da se pridruži borbama u Ukrajini nakon što je odgovorio na poziv ukrajinskog predsednika.

ZLOGLASNI SNAJPERISTA VALI STIŽE U UKRAJINU! Pucao je po Iraku i Avganistanu, Kijev mu je sledeća destinacija: DOLAZI NA POZIV ZELENSKOG?!

Foto: www.profimedia.rs

Kanadski strelac, poznat samo po svom nadimku Vali, dolazi iz elitnog 22. kraljevskog kanadskog puka i ima prethodno borbeno iskustvo iz sukoba u Kandaharu tokom rata u Avganistanu između 2009. i 2011. godine, prenosi Dejli mejl.

Nakon toga, 40-godišnjak je samoinicijativno otputovao u Irak 2015. godine kako bi pomogao u borbi protiv snaga Islamske države Iraka i Levanta (ISIL).

U junu 2017. godine jedan od njegovih saboraca je navodno ubio pripadnika ISIL-a sa neverovatne udaljenosti od čak 3.450 metara.

U izveštajim ase navodi da je pripadnik 22. kraljevskog kanadskog puka upotrebio pušku makmilan Tac-50 da ubije pripadnika ISIL-a u svojevrsnom 'svetskom rekordu', odnosno najsmrtonosnijem mecu iz daljine ikada.

Ukrajinski predsednik je u subotu uputio zahtev i apelovao na pripadnike međunarodne zajednice oružanih snaga da odu u istočnu Evropu i pridruže se ratnim naporima.

Valija, koji je kod kuće ostavio ženu i jednogodišnjeg sina, pozvao je prijatelj koji pomaže u organizovanju 'neutralnih konvoja humanitarne pomoći' u okupiranoj oblasti Donbas na jugoistoku Ukrajine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

On je trenutak kada se odazvao pozivu da se pridruži ukrajinskim dobrovoljačkim snagama opisao kao kada „vatrogasac zazvoni alarm".

Prošle nedelje Vali je radio kao kompjuterski programer u Kanadi. Sada se, međutim, sprema da se bori protiv ruskih vojnika na lokaciji u Ukrajini udaljenoj skoro 8.000 kilometara.

- Još uvek sam programirao pre nedelju dana. Sada iznosim protivtenkovske projektile iz skladišta da ubijam ljude. To je moja realnost trenutno - rekao je Vali za CBC njuz.

Više od 20.000 ljudi iz 52 zemlje već se dobrovoljno prijavilo da se bori protiv ruskih okupatora u Ukrajini, gde će služiti u novoformiranoj međunarodnoj legiji, izjavio je prošlog vikenda ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

- Znam da je strašno, ali kada u svojoj glavi vidim slike razaranja u Ukrajini, vidim svog sina u opasnosti i patnji - rekao je Kuleba.

Njegova supruga, čiji je identitet zaštićen iz bezbednosnih razloga, rekla je da mu je nevoljno dozvolila da ode i da bi držanje kod kuće bilo „kao da ga strpamo u zatvor".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

10.03.2022 14:49

Odraće rusi Valija kao mačku, kada ga navataju, ako ga čečeni budu uvatili, biće gore od dranja. Čime su to ugroženi njegov sin i žena, pomanjkanjem pata, plaćeničko đubre vidi samo novac, to je njegov motiv, boli njega za ukrajince.

Odgovori 39 3