AMERIČKI BOMBARDERI NADOMAK UKRAJINE: Avioni ratnog vazduhoplovstva SAD nadletali Rumuniju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.03.2022

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći strateški bombarderi američkog ratnog vazduhoplovstva, tzv. leteće tvrđave, poleteli su iz RAF Ferforda u Engleskoj.

AMERIČKI BOMBARDERI NADOMAK UKRAJINE: Avioni ratnog vazduhoplovstva SAD nadletali Rumuniju

Foto: youtube.com/ Jeremy Vindiciam Libertatis

Američki bombarderi B-52 preletali su preko istočnog krila NATO tokom zajedničkih manevara sa nemačkom i rumunskom vojskom, saopštile su američke vazduhoplovne snage u Evropi.

Najveći strateški bombarderi američkog ratnog vazduhoplovstva, tzv. leteće tvrđave, poleteli su iz RAF Ferforda u Engleskoj, vazduhoplovne baze ratne avijacije britanskog kraljevskog vazduhoplovstva, na manevre bliske vazdušne podrške i obuke u misiji savezničkih integracije, navodi se u saopštenju, prenosi CNN.

B-52 su zatim odleteli u Rumuniju, gde su sproveli uvežbavanje vazdušne podrške kao deo misije operativne napadačke formacije bombardera (BTF).

Let u rumunskom vazdušnom prostoru doveo je bombardere na krajnji istok NATO sfere, nadomak ukrajinskog vazdušnog prostora.

- Ovakvi manevri nam pružaju priliku da se integrišemo i treniramo sa našim saveznicima i partnerima, posebno u ovom teškom periodu. Zajednička obuka osigurava da odbrambena moć NATO ostane bez premca - rekao je general Džef Harijan, komandant vazduhoplovnih snaga SAD u Evropi, vazduhoplovnih snaga u Africi i Savezničke vazdušne komande NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading