Ankara: Hapšenje 29 pripadnika ID, spremali napade za Novu godinu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.12.2017

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u turskoj prestonici Ankari privela je 29 osoba osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi, od kojih su se neki navodno spremali za napade tokom proslave Nove godine, objavila je Anadolija, prenosi AP.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ankara

Navodi se da je u racijama koje su simultano izvršene učestvovalo oko 500 policajaca i da su mnogi od privedenih strani državljani, kao i da policija ima naloge za privođenje još 17 osumnjičenih.

U materijalu koji je policija zaplenila ima dokumenata koji ukazuju na to da su neki od osumnjičenih nadgledali lokacije i spremali se za moguće napade tokom novogodišnje noći.

AP podseća da na seriju napada u Turskoj za koje su okrivljeni ekstremisti Islamske države, uključujući napad tokom prošle Nove godine, kada je napadač u noćnom klubu u Istanbulu ubio 39 ljudi, zbog čega su sada turske vlasti angažovale 275.000 policajaca koji će biti na dužnosti tokom proslava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading