NATO RASPOREĐUJE SVOJE SNAGE: Sve spremno za reagovanje zbog Ukrajine!

Autor:

Svet

28.02.2022

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO u vezi sa situacijom u Ukrajini prvi put u okviru kolektivne odbrane raspoređuje snage za reagovanje, navodi se u saopštenju Vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse koje je poslato Briselu nakon hitne sednice.

NATO RASPOREĐUJE SVOJE SNAGE: Sve spremno za reagovanje zbog Ukrajine!

Foto: Tanjug/AP

To se navodi u saopštenju Vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse koje je poslato Briselu nakon hitne sednice.

- Odbrambeni planovi NATO-a su sprovedeni i kao rezultat toga se prvi put u kontekstu kolektivne odbrane raspoređuju NATO snage za reagovanje - piše u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Pored toga se navodi i da mnoge države-članice NATO-a predložile da se Ukrajini pruži vojna i humanitarna pomoć zbog vojne operacije Rusije u toj zemlji.

Republika

Foto: facebook.com/ForteleSpecialeRomane

NATO

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading