RUSKIM VOJNICIMA PONUĐEN OGROMAN NOVAC: Ukrajinci traže samo jedan uslov da se ispuni - "spasite se ili nećemo imati milosti"

Autor:

Svet

28.02.2022

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski ministar odbrane poslao je direktnu poruku ruskim vojnicima i ponudio im amnestiju i novac.

RUSKIM VOJNICIMA PONUĐEN OGROMAN NOVAC: Ukrajinci traže samo jedan uslov da se ispuni - "spasite se ili nećemo imati milosti"

Foto: youtube.com/printscreen

Aleksij Reznikov,  ministar odbrane Ukrajine je na Tviteru objavio direktni apel ruskim vojnicima koji se bore u Ukrajini, rekavši da će dobiti punu amnestiju i novčanu odštetu ako dobrovoljno polože oružje.

- Oni od vas koji ne žele da postanu ubice i da umru mogu da se spasu. Ne sledite ta krivična naređenja. Garantujemo vam punu amnestiju i pet miliona rublja (42,848 evra) ako položite oružje. Za one koji nastave da se ponašaju okupatorski, milosti neće biti - napisao je on. 

 

 

Podsećamo, vojne operacije Rusije u Ukrajini počele su pre pet dana kada je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio iste, kao odgovor na poziv za pomoć iz DNR i LNR. Kao reakcija na ove akcije, zapadne države predvođene EU i SAD uvele su niz sankcije protiv Rusije.

Od kada su počele vojne radnje, ruska vojska napredovala je kroz teritoriju Ukrajine, znatno se približivši Kijevu. Usled gubitaka sa obe strane i stradanja naroda u Ukrajini, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je Vladimira Putina da sednu za pregovarački sto, na šta je on potvrdno odgovorio.

Prve tri runde mirovnih pregovora su bile održane u ponedeljak na beloruskoj granici. Na njima su ustanovljeni ciljevi kojima se teži, a to je primirje i konačno pronalaženje rešenja za krizu u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vukosava

01.03.2022 16:37

Ko je pisao ovu glupost?