ZAVRŠENI PETOČASOVNI RAZGOVORI: Ruski i ukrajinski zvaničnici nastavljaju sastanak u ponedeljak

Autor:

Svet

28.02.2022

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski i ukrajinski zvaničnici dogovorili su se da se sastanu u ponedeljak u gradu Gomelju na jugoistoku Belorusije radi razgovora koji imaju za cilj zaustavljanje borbi u Ukrajini i rešavanje krize.

ZAVRŠENI PETOČASOVNI RAZGOVORI: Ruski i ukrajinski zvaničnici nastavljaju sastanak u ponedeljak

Foto: Profimedia

Ruska i ukrajinska strana našle su neke dodirne tačke na kojima bi se mogli graditi zajednički stavovi, rekao je novinarima Vladimir Medinski, šef ruske delegacije.

- Upravo su završeni razgovori sa ukrajinskom stranom koji su trajali oko 5 sati. Detaljno smo razgovarali o svim tačkama dnevnog reda i pronašli neke zajedničke tačke po kojima možemo predvideti zajedničke stavove - rekao je zvaničnik.

To je, pre svega, uključivalo dogovor o nastavku pregovora.

-Sledeći sastanak će se održati narednih dana na poljsko-beloruskoj granici. O tome postoji odgovarajući sporazum, rekao je Medinski.

- Do tada će se svaka delegacija – rukovodstvo svake delegacije konsultovati o svakoj od pregovaračkih pozicija sa rukovodstvom svoje zemlje - napomenuo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading