RAMPA ZA SRBE NA GRANICI UKRAJINE I RUMUNIJE! Kamiondžije zarobljene, ne mogu dalje! DRAMA TRAJE

Autor:

Svet

28.02.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 40 kamiona srpskih autoprevoznika zarobljeno je na graničnom prelazu Đakovo, između Ukrajine i Rumunije, gde im je od petka onemogućeno da nastave put, jer su im, kao tvrde, ukrajinske vlasti zabranile izlazak ruske robe iz njihove zemlje.

RAMPA ZA SRBE NA GRANICI UKRAJINE I RUMUNIJE! Kamiondžije zarobljene, ne mogu dalje! DRAMA TRAJE

Foto: Tanjug/AP

- Na ovom graničnom prelazu imamo jedan naš kamion, koji se tu nalazi od petka i koji prevozi rusku robu za Srbiju. Кako nam je rekao naš vozač, ukrajinski carinici ne dozvoljavaju izlazak ruske robe, ali i da se rasplet ove situacije očekuje danas, kada će im biti saopšteno da li će vozila biti puštena da izađu sa robom ili će biti izvršen pretovar i zaplena ruskih proizvoda, a potom i propuštanje vozila, kazao je za RINU dispečer čačanske firme „Eurolajn” Vlade Lužanin.

Prema njegovim rečima ista situacija je i na graničnom prelazu Čop između Ukrajine i Mađarske, kao i na prelazu Jagodin na granici sa Poljskom.

- Na prelazu Jagodin nalazi se jedan naš kamion sa robom u izvozu za Rusiju, takođe je vrlo moguće da će i ta roba biti konfiskovana, ukoliko danas ne bude drugačije odlučeno - istakao je Lužanin.

On je naglasio da su svi vozači bezbedni, imaju dovoljno novca i hrane i da sa nestrpljenjem očekuju današnju odluku ukrajinskih vlasti, kao i da su granični prelazi zakrčeni ljudima uglavnom mlađe životne dobi koji žele da napuste Ukrajinu.

- Ono što su nam naše kolege vozači preneli jeste da Ukrajinu smeju da napuste samo muškarci stariji od 60 godina, dok se na žene izgleda taj propis ne odnosi, rekao je Lužanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Krstic

28.02.2022 13:00

Sve manje žalim Ukrajince. Reciprocitet. Šta imamo njihovo što možemo da plenimo. Zahvalni smo što nisu priznali Kosovo (nisu ga priznali zbog Krima). Kažu slali nam humanitarnu pomoć 1999, treba im odmah poslati humanitarnu pomoć. Prvi priznali ustašku državu.....e kako da im se za to odužimo? Da Rusiji uvedemo sankcije, da ostanu Rusi bez malina i jabuka?? A jel neće Poljaci da im prodaju jabuke i maline? Da se Bajden zakune u kevu da neće?

Marko

01.03.2022 12:01

@Krstic - Rusi su uništili poljoprivredu Ukrajine za vreme Stalina,pa su tako trpeli glad i od iste umirali. Kad su 1941 došle švabe primili su ih kao spasioce.Kroz istoriju kad te neko stalno maltretira,zar da ga voliš ?