KLIČKO POTVRDIO: Kijev opkoljen, ne možemo da kontrolišemo dobrovoljce

Autor: Republika/Tanjug

Svet

27.02.2022

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

kličko kaže da vlast u prestonici ne uspeva da kontroliše naoružane dobrovoljce.

KLIČKO POTVRDIO: Kijev opkoljen, ne možemo da kontrolišemo dobrovoljce

Foto: Instagram/klitschko

Glavni grad Ukrajine je opkoljen i evakuacija civila je sada nemoguća, izjavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u današnjem intervjuu za agenciju Asošijeted Pres.

- Ne možemo da evakuišemo civile, jer su svi putevi blokirani. Trenutno smo opkoljeni. Upravo sam razgovarao sa predsednikom (Ukrajine Vladimirom Zelenskim). Niko se ne oseća dobro - rekao je Kličko, prenosi TASS.

Kličko je priznao da vlast u prestonici ne uspeva u potpunosti da kontroliše naoružane dobrovoljce u jedinicama teritorijalne odbrane.

- Da budem iskren, mi nemamo 100 odsto kontrolu nad naoružanim jednicama dobrovoljaca, rekao je Kličko i naglasio da je Kijev na granici humanitarne katastrofe.

- Za sada imamo struju, vodu i grejanje u našim kućama. Ali uništena je infrastruktura za distribuciju hrane i lekova - rekao je gradonačelnik Kijeva.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleksandar Stevanovic

28.02.2022 19:57

Što duže pregovarate više ćete stradati